E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEuro düşüşünü sürdürüyor---

Euro düşüşünü sürdürüyor

Euro düşüşünü sürdürüyor
15 Kasım 2011 - 10:03 borsagundem.com

Bugün açıklanacak olan ve düşüş kaydetmesi beklenen Almanya'da yatırımcı güveni verilerinin öncesinde euro, ikinci gününde de düşüş kaydetti

Almanya'da bugün açıklanacak olan ve yatırımcı güveninin Avrupa'daki borç krizinin etkisiyle 3 yılın en düşük seviyesine gerilediğini göstermesi beklenen verilerin öncesinde euro, ikinci gününde de değer kaybetti.
17 ülkenin para birimi olan euro, İtalya'nın borçlanma maliyetlerinin 1997'den bu yana en yüksek seviyeye tırmanmasının ardından İspanya'nın da 17 Kasım'da gerçekleştireceği 4 milyar euroluk tahvil ihracının öncesinde, 16 önemli para biriminin 10'u karşısında geriledi. Japon yeni, dolar karşısında ülkenin para biriminin değerini düşürmek için harekete geçeceğine yönelik spekülasyonun etkisiyle, neredeyse yarım yen düşüş kaydetti.
Sidney'deki St. George Bank Ltd.'ın baş ekonomisti Besa Deda, Avrupa'daki durum göz önünde bulundurulduğunda, kısa vadede euroda düşüş beklediklerini söyledi.
Dün dolar karşısında yüzde 0.9 değer kaybeden euro, bugün de yüzde 0.2 kayıpla 1.36 seviyesine geriledi. Euro/Yen paritesi de yüzde 0.2 düşüşle 104.88 yenden işlem gördü. yen, Dolar karşısında 77.07'den 77.12 seviyesine geri çekildi. Yen, günün daha erken saatlerinde dolar karşısında 77.50 seviyelerine kadar düşmüştü.
Almanya'da bugün açıklanacak olan ZEW Endeksi'nin bu ay eksi 48.3'den eksi 52.5'e gerilemeye işaret etmesi bekleniyor. Bu rakam Kasım 2008'den bu yana en düşük seviye.
Deda, "eğer ZEW Endeksi beklentinin de altında gelirse, o zaman Avrupa'daki duyarlılık daha da kötüleşecek" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)