E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEuro endişeye kapıldı---

Euro endişeye kapıldı

Euro endişeye kapıldı
17 Nisan 2012 - 11:09 borsagundem.com

İspanya'nın CDS'lerinin rekor seviyelere yükselmesi ve Almanya'dan gelecek veriler öncesi euro değer kaybetti

Borçlanma maliyetlerinin rekor seviyeye tırmanmasıyla, bölgedeki mali krizin yayıldığına ilişkin endişelerin kol gezdiği bir ortamda İspanya'nın tahvil ihalesine hazırlanmasıyla, euro, dolar ve yen karşısında değer kaybetti.
16 önemli para biriminin çoğu karşısında gerileyen eurodaki düşüşte, Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'da bugün açıklanacak olan tüketici güveni verisinin 21 ayın zirvesinden gevşediği beklentisi de etkili oldu. Avustralya doları, ülkenin merkez bankasının, enflasyonun, faiz indirimi düşüncesini artırdığını söylemesinin ardından, ABD doları karşısında 3. gününde de zayıfladı. Yuan ise, ABD'den gelen olumlu ekonomik verilerin, ülkenin ihracat görünümünü desteklemesiyle primlendi.
Euroda genel olarak düşüş beklentilerinin hakim olduğunu belirten Sidney'deki City Index Group Ltd.'ın döviz stratejistlerinden Kara Ordway, tahvil ihalesinin, İspanya'nın nasıl algılandığı konusunda bir fikir vereceğini söyledi.
Dün dolar karşısında 1.2995 seviyesinde 16 Şubat'tan bu yana en düşüğünü kaydetmiş olan euro, bugün yüzde 0.2 kayıpla 1.3110'a geriledi. Euro, yen karşısında da yüzde 0.2 zayıflayarak 105.42 seviyesine geri çekildi. Dolar/Yen ise önce 80.30 yenden 29 Şubat'tan bu yana en düşüğünü test etti, ardından 80.41'den işlem gördü.
İspanya bugünkü tahvil ihalesinde 12 ve 18 aylık tahvil satacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)