E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEuro güç kaybediyor---

Euro güç kaybediyor

Euro güç kaybediyor
27 Şubat 2013 - 10:56 borsagundem.com

İtalya tahvillerinin yükselmesinin arından euro, dolar karşısında 7 haftanın en düşüğüne yaklaştı

Euro Bölgesi'nin 3. büyük ekonomisi İtalya'daki seçim sonuçlarının ülkenin borçlanma maliyetlerini 14 ayın zirvesine sıçratmasının ardından yapılacak olan tahvil ihalesinin öncesinde euro, dolar karşısında 7 haftanın en düşüğünden yalnızca yüzde 0.3 uzakta seyretti.
Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in İtalya'nın askıdaki parlamentosunun ülkenin yapısal ve mali reformlarını riske atmasından ötürü kredi için olumsuz bir gelişme olduğunu söylemesi üzerine euro Temmuz'dan bu yana ilk kez bir ayını ekside kapamaya hazırlanıyor. Yatırımcıların Japonya'daki yeni teşviklerin zamanlamasını değerlendirmesiyle yen dalgalı seyir izledi.
İtalya'daki seçimlerin, Avrupalıların kemer sıkma süreci konusunda biraz fazla ileri gittiğini bir kez daha kanıtladığını belirten IG Markets Ltd.'ın piyasa stratejistlerinden Stan Shamu, başta İtalya olmak üzere tahvil faizlerindeki artış devam ederse, bunun euroyu aşağı çekeceğini söyledi.
Euro, dolar karşısında dün kaydettiği 7 Ocak'tan bu yana en düşüğünden çok büyük bir değişiklik göstermedi ve 1.3063 seviyesinden işlem gördü. Euro, yen karşısında da yüzde 0.2 değer kaybederek 119.86 düzeyine geriledi. Yen, Dolar karşısında erken saatlerde yüzde 0.3 düşmesinin ardından yüzde 0.2 güçlenerek 91.77'ye çıktı.
Euro bu ay yüzde 3.8 zayıflayarak, Kasım 2009'da sonlanan 7 aylık yükselişinden bu yana en uzun süreli tırmanışına işaret eden 6 aylık kazançlarına ara vermeye hazırlanıyor.
İtalya'daki belirsiz seçim sonuçlarının yeniden seçime gitme ihtimalini ortaya çıkardığını söyleyen Moody's, yapısal ve mali reformaları uygulama karşısındaki riskin ciddi seviyelerde olduğunu belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)