E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEuro haftanın en düşüğüne doğru---

Euro haftanın en düşüğüne doğru

Euro haftanın en düşüğüne doğru
07 Şubat 2013 - 10:32 borsagundem.com

AMB toplantısı ve İspanya'daki hazine ihalelerinin öncesinde euro 1 haftanın en düşüğüne yaklaştı

Avrupa Merkez Bankası'nın Euro Bölgesi'ndeki borç krizi risklerini artıran siyasi çalkantıların ön planda olduğu dönemde yapacağı toplantının hemen öncesinde euro, dolar karşısında 1 haftanın en düşüğüne yüzde 0.4 mesafede işlem gördü.
İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'a istifa çağrılarının yapıldığı döneme denk gelen tahvil ihalelerinin öncesinde euro, yen karşısında Nisan 2010'dan bu yana kaydettiği en yüksek seviyesinden gevşedi. AMB Başkanı Mario Draghi'nin faizde değişikliğe gitmeyeceği, ancak ekonominin zayıflığına ilişkin endişelerini dile getirebileceği tahmin ediliyor. Yen, Asya borsalarındaki düşüşün güvenli varlık taleplerini düşürmesiyle güçlendi. Yeni Zelanda ve Avustralya dolarları, her iki ülkede de istihdam trendlerin zayıf olmasının etkisiyle değer kaybetti.
Euronun gücü göz önünde bulundurulduğunda Draghi'nin bazı iyimser noktaların yanısıra ekonomideki zayıflıklara dikkat çekmesinin beklendiğini aktaran Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd.'un kıdemli döviz ekonomistlerinden Kikudo Takeda, euronun orta-uzun vadede ılımlı bir hıza gerileyeceğini öngördü.
Euro, dolar karşısında 1.3523'ten 1.3509 düzeyine geriledi. Avrupa'nın ortak para birimi 5 Şubat'ta 1.3459 düzeyinden 29 Ocak'tan bu yana en düşüğünü kaydetmişti. Euro, 127.71'den Nisan 2010'dan bu yana en yükseğine işaret etmesinin ardından bugün yüzde 0.4 değer kaybederek 126.15'e indi. Yen, dün Dolar karşısında 94.06 seviyesinden Mayıs 2010'dan bu yana en zayıf düzeyine kadar gevşemesinin ardından  bugün yüzde 0.3 güçlenerek 93.38'e çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)