E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarEuro için radikal talep---

Euro için radikal talep

Euro için radikal talep
29 Aralık 2010 - 08:07 borsagundem.com

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schauble, ortak para Euro kullanan ülkelerin borçlarını düşürmeye odaklanması gerektiğini söyledi

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schauble, ortak para Euro kullanan ülkelerin borçlarını düşürmeye odaklanması gerektiğini aksi taktirde Euro’nun işlemez hale geleceğini söyledi.
AB’nin borçlarını indirmemekte direnen üyelerine daha ağır yaptırımlar uygulamasını öneren Schauble “Eğer bazı ülkeler bütçe açığı vermeye ve Euro’nun istikrarı pahasına rekabet güçlerini azaltmaya devam ederse Avrupa Para Birliği işlemez” ifadesini kullandı.
Oy hakkı askıya alınmalı
Uluslararası Para Fonu’nun da (IMF) katkısıyla Euro Bölgesi’nin oluşturduğu 750 milyar Euro’luk kurtarma mekanizmasına, yüksek bütçe açıkları ve kamu borçları gibi temel hatalar düzeltilinceye kadar geçici önlemler bulunduğunu söyleyen Schauble, “Fahiş açıkların indirilmesi için hazırlanan önerileri ısrarla reddeden ya da resmi istatistiklerinde manipülasyon yapan ülkeler, AB ortak bütçesinden alacakları katkı ve AB’deki oy hakları askıya alınmalıdır” dedi.
AB Maastricht ekonomi kriterlerine göre üye ülkeler, milli gelirlerinin yüzde 60’ından fazla borçlanmamaları ve yüzde 3’ünden fazla bütçe açığı vermemeleri gerekiyor. AB Komisyonunun hesaplamalarına göre 2010 yılı itibariyle kamu borçlarının milli gelire oranı Yunanistan’da yüzde 140, İtalya’da yüzde 119, Belçika’da yüzde 99, İrlanda’da yüzde 97, Fransa ve Portekiz’de yüzde 83 düzeyinde bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)