E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEuro için siyasi koordinasyon şart---

Euro için siyasi koordinasyon şart

Euro için siyasi koordinasyon şart
12 Ocak 2011 - 19:49 borsagundem.com

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa'nın, avroyu daha fazla istikrara kavuşturması için siyasi koordinasyonu düzeltmesi gerektiğini söyledi

Merkel, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, ''Siyasi koordinasyon daha iyi sürdürülmeli ve koordine edilmeli. Sürdürülebilir büyüme ve rekabet edebilirlik euroyu istikrarlı kılmak için en iyi yol'' dedi.
Avrupa Birliği (AB) ve Uluslararası Para Fonunun (IMF) kurtarma fonunun borç yükü altındaki Avro Bölgesi ülkeleri için artırılması önerilerine ilişkin soruya Merkel, ''Mevcut fon yeterli, ancak Almanya, euroyu desteklemek için ne gerekiyorsa yapmaya hazır'' yanıtını verdi.
Merkel, ''Fonun miktarı sadece İrlanda'nın yararlanmasıyla tükenecek olmaktan uzak. Ancak aynı zamanda, Yunanistan krizinden bu yana tekrarladığımız gibi euroyu destekliyoruz, ne geriyorsa yapacağız ve diğer herşey adım adım tartışılacak'' diye konuştu.
AB Komisyonu'nun ekonomik ve parasal işlerden sorumlu üyesi Olli Rehn, AB'nin asıl kurtarma fonu olan 440 milyar avroluk Avrupa Finansal İstikrar Olanağının (EFSF) kredi verme kapasitesinin güçlendirilmesi ve etkinlik alanının genişletilmesi gerektiğini bildirmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)