E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEuro kan kaybediyor!---

Euro kan kaybediyor!

Euro kan kaybediyor!
07 Mayıs 2012 - 10:31 borsagundem.com

Fransa'da Hollande'ın, Yunanistan'da da memorandum karşıtı partilerin kazanmasıyla euro 3 ayın en düşüğüne geriledi

Yunanistan'da kemer sıkma politikaları karşıtı partilerin ve Fransa'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Sosyalist François Hollande'ın kazanmasıyla Avrupa'daki kemer sıkma önlemlerinin yoldan çıkabileceğine ilişkin endişeler arttı; euro, 3 ayın en düşük seviyesine işaret etti.
Almanya Başbakanı Angela Merkel'in partisinin Schleswig-Holstein eyaletinde son 50 yılın en kötü seçim sonucunu almasının ardından euro, 6. gününde de değer kaybederek Eylül 2011'den bu yana en uzun süreli düşüşünü kaydetti. Asya borsalarının küresel trend sürdürmesiyle güvenli varlık taleplerinin artması sonucunda yen ve dolar primlendi.
Euroya ilişkin önemli endişelerin olduğuna dikkat çeken FX Prime Corp.2un kıdemli yönetici direktörü Marito Ueda, Yunanistan ve Fransa'da seçimlerin ortak yönününün, insanların, Avrupa'nın borç krizine çözüm olarak bulduğu kemer sıkma önlemlerini hoş karşılamaması olduğunu belirtti.
Dolar karşısında önce geçtiğimiz haftaki kapanışının yüzde 0.8 altı olan 1.2986 düzeyine gerileyen euro, 1.2955 dolardan 25 Ocak'tan bu yana en düşük değerini kaydetti. Euro, yen karşısında da yüzde 0.9 zayıflayarak 103.59 seviyesine düştü. Dolar/Yen 79.85 yenden 79.77 yene geri çekildi.
MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 2.5 düştü. Standard&Poor's 500 Endeksi 4 Mayıs'ta ABD'de beklentinin altında kalan Nisan ayı tarımdışı istihdam rakamlarının ardından yüzde 1.6 düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)