E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEuro kasım ayı zirvesini test ediyor ---

Euro kasım ayı zirvesini test ediyor

Euro kasım ayı zirvesini test ediyor
23 Kasım 2012 - 17:20 borsagundem.com

Euro/dolar paritesi 1 Kasım'dan beri gördüğü en yüksek seviye olan 2,3241'e yükseldi

Uluslararası piyasada euro/dolar paritesinin 1,2930 direncinin üzerine yükselmesiyle yurt içinde bankalararası piyasada euro/TL 1 Kasım'dan beri gördüğü en yüksek seviye olan 2,3241'e yükseldi.
AB yetkililerin Yunanistan'a verilecek kredi dilimi konusunda anlaşmaya vardıkları ve yeni bir ödeme planıyla ilgili gelişmelerin olabileceği haberleri ile Avrupa'da açıklanan verilerin beklentilerden iyi gelmesiyle euronun yükselişi ivme kazandı. Euro/dolar paritesinde analistlerin 1,2890 direncinin kırılması durumunda ilk hedef olarak dikkati çektikleri 1,2930 seviyesine gün içinde ulaşılırken böylece 2 Kasım tarihinden beri gördüğü en yüksek seviyeye ulaşmış oldu.
euro/TL ise kasım ayının ilk gününde gördüğü en yüksek 2,3266 seviyesinden düşüşe geçmiş ve ay içinde 2,2680'e kadar gerilemişti. Bu seviyeden küresel piyasalara paralel olarak yükseliş trendine giren euro/TL bugün en yüksek 2,3241'i gördükten sonra şu dakikalarda 2,3235'den işlem görüyor.
Analistler, euro/dolar paritesinde hafta sonu İspanya'nın Katalonya özerk bölgesinde yapılacak seçimlerin ve pazartesi günkü Eurogroup toplantısından çıkacak karar ve açıklamaların yön üzerinde belirleyici olacağını ancak teknik olarak yükselişin 1,3020 direncine kadar devam etmesini beklediklerini ifade ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)