E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro nasıl etkilenecek?---

Euro nasıl etkilenecek?

Euro nasıl etkilenecek?
05 Eylül 2013 - 13:34 borsagundem.com

Döviz Destek by A1 bugün alınacak faiz kararlarının euro üzerindeki olası etkilerini değerlendirdi

14.45’te Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararını takiben 15.30’da her zamanki gibi başkan Mario Draghi basın toplantısı düzenleyecek. Gelin faiz kararı ve basın toplantısının EUR (euro) üzerindeki olası etkilerine bakalım:
14.45’te yatırımcıların bir değişiklik beklemeleri için bir sebep yok. Son verilerden sonra faiz indirimi ihtimali artık oldukça uzak diyebiliriz. Bu yüzden dikkatler 15.30’daki basın toplantısında olacak.
Euro Bölgesi’nin resmen resesyondan çıkması ve son pmi verilerinin yılın 2. yarısı için iyimser bir tabloya işaret etmesi ile ECB’nin (Avrupa Merkez Bankası) 2013 büyüme tahminini çok az da olsa yukarı revize edeceğini düşünüyoruz. EUR için olumlu olan böyle bir durumda Draghi’nin karşı hamle yapmaması EUR açısından pozitif bir seans anlamına gelir.
Dolayısıyla ilk etapta bir EUR atağı beklenmeli diye düşünüyoruz. Sonrasında ise Draghi muhtemelen piyasa beklentilerini aşağı çekmeye uğraşacaktır. Faizlerin yükselişini engellemek adına bankalara tekrar uzun vadeli, düşük faizli kredi verilmesi ve/veya zorunlu karşılık oranlarının azaltılması ihtimalleri var. Bu adımların atılması EUR için düşüş anlamına gelecektir. Yine de ekonomik görünüm iyileşmeye devam ettiği sürece ECB’nin bu hamlelerinin etkisi oldukça kısa süreli olmaya devam edecektir. (www.dovizdestek.com)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)