E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEuro, ne zaman 1 dolara iner!---

Euro, ne zaman 1 dolara iner!

Euro, ne zaman 1 dolara iner!
27 Mart 2013 - 14:03 borsagundem.com

Morgan Stanley'e göre, büyümeyi desteklemek için euroyu zayıflatmaya yönelik politikalara sebebiyle gelecek 2.5 yılda euro 1 dolara inebilir

Morgan Stanley küresel kur stratejisi başkanı Hans-Guenter Redeker'e göre, bu yıl yüzde 2.6 gerileyen euro, Güney Kıbrıs kurtarmasının bölge bankalarında mevduatların güvenliğine dair endişeleri artırmasıyla düşmeye devam edecek. Redeker, İtalya´da hükümet kurulamamasının da euroyu zayıflattığına dikkat çekti.
Redeker, "Güney Kıbrıs ile ilgili politikalar sebebiyle insanlar bölgeyi mevduatlar ile fonlamaktan endişeli. Uzun vadede etki, Avrupa'da parasal geçişin işlememesi, büyüme olmaması, kredi olmaması şeklinde olabilir." diye konuştu.
"2.5 yıl içinde euro, 1 dolara inebilir." diyen Redeker, "Avrupa, Japonya'nın yaptığını yapmak zorunda kalabilir. İhracat ve büyüme için üçüncü ve dördüncü çeyreklerde kurun zayıflatılmasına yönelik politikalar gelebilir." diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • UZMAN BORSACI27 Mart 2013 14:21

    ikisi de bir değerde birleştiğinde tl=2dolar olabilir o zaman ithal petrol ve d.gaz faturamız nedeniyle cari açık patlar,faizler fırlar,borsa devrilir,birçok döviz kredi borçlusu şirket batabilir yani tam bir felaket bu kadar iyi duruma gelmişken!!zaten doların çok değerlenmesi fedin parasal genişlemeyi durdurmasıyla bu yıl sonunda beklendiğinden bir anda olamayacağından bu dolar değerlenmesi şimdiden önlemler alan kurumlar en az zararla kurtulur ama halkımız pahalanacak ithal girdisi ürünlerden gelir düzeyini alım gücünü kaybedebilir ki bu da yaklaşan yerel ve genel seçimlerde sürpriz sonuçlar yaratabilir.özetle dolar değerlenecekse başta borsa düşecek,faizler fırlayacak,enflasyon artacaktır.önlemlerde gecikilmemelidir gelmekte olan fırtına kusursuz değildir açık açık gelmekte avrupada ülke batışları,banka batışları beklentileri de tuz biber ekebilir fırtınaya.artık kazanılanın korunması dönemine geçiliyor bence.