E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEuro para politikasını yönlendiriyor---

Euro para politikasını yönlendiriyor

Euro para politikasını yönlendiriyor
24 Eylül 2014 - 10:26 borsagundem.com

ECB Başkanı Draghi, euronun değerinin para politikasının yönünü yansıttığını söyledi

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, kurların cari değerlerinin para politikalarını farklı rotalarını yansıttığını, euronun da ECB'nin para politikasını yörüngesini yansıttığını 
söyledi.
Euro'nun geri dönülemez olduğunu ve bunu sağlamak için ECB'nin elinden gelen herşeyi yapacağını belirten Draghi, Çok az şey yapmanın riski, yeterince şey yapmamaktan çok daha büyük. Bu aynı zamanda reformlar içinde geçerli diye konuştu.
Fransız Europe1 radyosuna konuşan Draghi ayrıca, para politikasının uzun bir süre destekleyici kalacağını ve amaçlarının son derece düşük seviyedeki enflasyonun yeniden yüzde 2'ye yakın seviyeye yükseltilebilmesi olduğunu söyledi. 
Draghi, "Para politikası uzun bir süre destekleyici olmaya devam edecek. ECB Yönetim Konseyi'nin enflasyon hedeflenen yüzde 2'nin hemen altı seviyesine getirilebilmesi için mümkün olan tüm araçların kullanılması konusunda görüş birliği içinde olduğunu söyleyebilirim" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)