E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEuro pozisyonları dipte---

Euro pozisyonları dipte

Euro pozisyonları dipte
10 Aralık 2012 - 08:22 borsagundem.com

Euro'daki net açık pozisyonlar bir yılın en düşük seviyesinde

Euro'nun gerileyeceğine yönelik pozisyonlar geçtiğimiz hafta bir önceki haftaya göre yüzde 50 oranında geriledi. Yunanistan'ın tahvil geri alım programı bu durumda etkili oldu.
4 Aralık'ta sona eren bir haftalık sürede yatırımcıların euro'daki net açık pozisyonları 5.4 milyar dolara geriledi. Böylece bir önceki hafta 10.8 milyar dolar olan bu pozisyonlar 2011 Eylül ayından bu yana en düşük değerini almış oldu.
Yunanistan'ın tahvil geri alım prorgamını açıklamasının ardından euro dolar karşısınd anılan dönemler itibarıyla yüzde 1.2 oranında güç kazanmıştı. 
Döviz piyasası yatırımcıları dolarda ise Kasım ayı başlarından bu yana ilk kez açık pozisyon taşımaya başladılar. 4 Aralık haftasında dolardaki açık pozisyonlar 817.7 milyon Dolar oldu. Bir önceki hafta ise tam ters yönde 6.5 milyar dolarlık pozisyon taşınıyordu.
Japon yeninde ise değer kaybı yaşanacağına yönelik pozisyonlar son 5 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Yendeki açık pozisyonlar 4 Aralık haftasında bir önceki haftaya göre yüzde 14 oranında artışla 13.8 milyar dolar oldu. Bir önceki hafta bu rakam 12.1 milyar dolar seviyesindeydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)