E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEuro pozisyonları geriliyor---

Euro pozisyonları geriliyor

Euro pozisyonları geriliyor
25 Şubat 2013 - 08:34 borsagundem.com

Eurodaki alım pozisyonları yüzde 21 geriledi

CFTF tarafından açıklanan veriler yatırımcıların euronun yükseleceğine yönelik pozisyonları geçtiğimiz hafta bir önceki haftaya göre yüzde 21 oranında geriledi.
19 şubat tarihinde sona eren bir haftalık sürede eurodaki uzun pozisyonlar 3.2 milyar dolar düzeyinde oldu. Bir önceki hafta bu rakam 4.1 milyar dolar düzeyindeydi.
Yatırımcılar euro bölgesinden gelen ekonomik verilerin zayıf görünümünün ardından eurodaki pozisyonlarını azaltma yoluna gitti. Geçtiğimiz hafta açıklanan verileri euro bölgesi ekonomisinin geçtiğimiz yılın son çeyreğinde yüzde .6 oranında gerilediğine işaret etmişti.Bu Euro bölgesinde son 4 yıl içinde görülen en keskin daralma olmuştu.
13 Şubat'ta açıklanan euro bölgesi sanayi üretimi de yüzde 2.4 oranında gerilemişti. Bu düşüş son üç yılda sanayi üretiminde yaşanan en keskin düşüş oldu.
Beklentilerden olumsuz olan veriler ECB'nin önümüzdeki aylarda faiz oranlarını düşürebileceği ve bunun da euro'ya olumsuz etki yapabileceği endişelerinin doğmasına neden olmuştu.
Yatırımcıların yenin Dolar karşısında gerileyeceğine yönelik pozisyonları da anılan dönemde yüzde 7.4 oranında geriledi ve 8.8 milyar dolar oldu.
Doların diğer para birimleri karşısında gerileyeceğine yönelik pozisyonlar yani dolardaki açık pozisyonlar anılan dönemler itibarıyla yüzde 87 oranında gerileyerek 630 milyon dolar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)