E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro QE ile yükseldi---

Euro QE ile yükseldi

Euro QE ile yükseldi
09 Mart 2015 - 14:47 borsagundem.com

Euro, dolar karşısında Avrupa Merkez Bankası'nın ülke tahvil alımlarına başlaması ile değer kazandı

Euro, bugünden itibaren başlayan Avrupa Merkez Bankası'nın ülke tahvil alımları ile dolar karşısında 11 yılın en düşük seviyelerinden yükseldi.

Bundesbank sözcüsü, Almanya Merkez Bankası'nın AMB'nin programı çerçevesinde tahvil alımlarına Frankfur saati ile başladığını doğruladı. Euro Cuma günü ABD'de istihdam artışının beklentileri aşmasının ardından dolar karşısında 6 haftanın en sert düşüşünü kaydetti. Bu verinin ardından Fed'in bu yıl faiz artıracağına ilişkin söylentiler arttı.

Londra'da bulunan Tokyo-Mitsubishi UFJ Kur Stratejisti Lee Hardman "Geçen hafta yaşanan sert düşüşün ardından bir nebze toparlanma görüyoruz. Ama yine de AMB'nin parasal genişlemesi ve Fed'in faiz artışına yaklaşması arasındaki farklılık dolar karşısında güçsüz euro hikayesini daha olası kılıyor" diye konuştu.

Euro dolar karşısında 1.0823 ile Eylül 2003'ten bu yana en düşük seviyeyi görmesinin ardından yüzde 0.3 yükselerek, New York saati ile 07:26'da 1.0876 oldu. Euro dolar karşısında Cuma günü yüzde 1.7 gerileyerek 22 Ocak'tan bu yana en ciddi kaybı yaşamıştı. Euro yen karşısında ise yüzde 0.4 yükselerek 131.53 oldu. Dolar yen karşısında yatay seyrederek 120.94 seviyesine geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)