E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEuro tedirgin---

Euro tedirgin

Euro tedirgin
27 Kasım 2012 - 22:08 borsagundem.com

Euro, maliye bakanları ve IMF'nin Yunanistan'a yardım konusunda anlaşmaya varmasına rağmen endişelerden arınabilmiş değil

Euro, Yunanistan'ın tahvillerinin geri alımı konusunda yaşanabilecek olası bir sıkıntının son anlaşmada verilmesi kararlaştırılan kurtarma fonlarını da tehlikeye sokabileceği gerekçesiyle dolar karşısında son bir ayın zirvesinden geriledi.
Dolar, ulaşım hariç dayanıklı tüketim mallarında siparişlerin son 5 ayın en büyük çıkışını sergilemesiyle kazançlarını artırdı. Euro Bölgesi maliye bakanları ve Uluslararası Para Fonu (IMF), hükümet tahvillerinin geri alınması halinde Yunanistan'ın faiz oranlarını kısarak kurtarma kredilerini ödemesi için daha fazla zaman tanıyabileceklerini belirttiler.
New York'ta bulunan Mizuho Financial Group Inc. döviz satış direktörü Fabian Eliasson, "Ben burada euro için doğal bir satıcı konumu alıyorum çünkü Yunanistan'a yardım vermek hiç bir soruna çözüm değil, bu noktada yalnızca bir yara bandıdır" ifadelerini kullandı.
Euro, New York saatiyle 09:42'de yüzde 0.3 gerileyerek 1.2939 dolara inerken, gün içinde 1.3009 doları gördü. Yen karşısında yüzde 0.1 düşen euro, 106.33 yen oldu. Japon para birimi ise dolar karşısında yüzde 0.1 zayıflayarak 82.17 yen oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)