E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEuro tırmanışa geçti---

Euro tırmanışa geçti

Euro tırmanışa geçti
11 Haziran 2012 - 11:14 borsagundem.com

Avrupalı hükümetlerin İspanya'yı kurtarma konusunda anlaşması üzerine euro 2 haftanın zirvesine tırmandı

Euro Bölgesi hükümetlerinin, İspanya'ya kurtarma kredi vermekte anlaşmasının ardından euro, önemli para birimlerinin çoğu karşısında değer kazandı.
İspanya'nın bankacılık sistemini kurtarmak için 100 milyar euro istemesinin ardından euro, 2 haftanın en yükseğine tırmandı. Asya borsalarındaki rallinin etkisiyle güvenli varlık talebi azaldı; dolar ve yen geriledi.
Piyasaların, İspanya'nın 1-2 ay daha sorun kaynağı olup olmayacağını merak ettiğini söyleyen Westpac Banking Corp.'un stratejistlerinden Imre Speizer, İspanya'nın kurtarmasının, politika yapıcılarının harekete geçmeye hazır olduğu mesajını vermesinden ötürü euro için olumlu olduğunu belirtti.
Euro, dolar karşısında 1.2671 seviyesinden 23 Mayıs'tan bu yana en yükseğini kaydetti. Euro, yen karşısında da yüzde 1.1 değer kazanarak 100.59'a yükseldi. Dolar/Yen paritesi ise yüze 0.2 kazançla 79.74 yenden işlem gördü.
MSCI Asya Pasifik Endeksi bugün yüzde 1.8 primlendi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)