E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaEuro ve dolarda kritik süreçte---

Euro ve dolarda kritik süreçte

Euro ve dolarda kritik süreçte
16 Kasım 2015 - 08:38 borsagundem.com

EURUSD paritesinde kritik sürece bir adım daha yaklaşıldı..

Destek Menkul Değerler, sabha raporunda euro/dolar paritesine dikkat çekti.

3 Aralık’taki kritik Avrupa Merkez Bankası toplantısı bir yandan, 16 Aralık’ta gerçekleşecek FED toplantısı bir yandan parite için oldukça kritik sayılabilecek bir sürece giriyoruz.
Zayıflayan euronun yanında güçlenen FED faiz artırım beklentileri ile ana trendin aşağı yönlü olduğunu görüyoruz. Ayrıca JP Morgan Chase FED'den beklendiği gibi Aralık toplantısında faiz artışı olması halinde dolardaki rallinin 6 ay daha sürebileceği tahmininde bulundu. Dünyanın en büyük döviz işlemcilerinden olan JP Morgan'ın yanı sıra Deutsche Bank ve Barclays da doların para politikasındaki sıkılaşmayla birlikte yükselmesini bekliyor. Bu beklentiler ile parite aşağı yönlü baskı altında kalmaya devam etmektedir. Diğer taraftan geçtiğimiz haftaki zayıf sayılabilecek veri akışına karşın bu hafta hareketliliğin bir parça daha fazla olması beklenmektedir. Haftanın ilk işlem gününde Euro tarafında önemli gelişmeler takip edilecektir. Gün içinde Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi’nin konuşması, Almanya Merkez Bankası’nın açıklayacağı aylık raporu, Euro Bölgesi TÜFE verisi yakından izlenmelidir. Son olarak teknik seviyelere de değinecek olursak, aşağı yönlü
eğilimin devamı halinde 1.0680 ve 1.06 destekleri test edilebilir. Olası yukarı yönlü hareketlerde ise, 1.0780 ve 1.0830 dirençleri gözlerden uzak tutulmamalıdır.

Destek Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)