E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro yedi haftanın zirvesi yakınında---

Euro yedi haftanın zirvesi yakınında

Euro yedi haftanın zirvesi yakınında
06 Ağustos 2013 - 11:30 borsagundem.com

Euro dolar karşısında, Almanya verisi öncesi son yedi haftanın en yüksek seviyesine çıktı

Euro dolar karşısında, Almanya'da fabrika siparişlerinin Haziran ayında sıçrama yapmasını ve İtalyan ekonomisinin daha yavaş büyüdüğünü göstermesi beklenen veriler öncesi, son yedi haftanın en yüksek seviyesi yakınında seyrediyor.
Dolar yen karşısında, Chicago Fed Başkanı Charles Evans'ın, istihdam verisinin geçen hafta beklenenden yavaş artmasının ardından bugün basın mensuplarına yapacağı konuşma öncesi, iki gün süren kayıplarını tersine çevirdi. Avustralya doları, merkez bankasının bugün gösterge faizi düşürmesinin ardından ileride yeni faiz indirimleri için beklentileri zayıflatması sonrası, 16 önemli para biriminin tümü karşısında değer kazandı.
Tokyo'da Japonya'nın en büyük bankasının bir birimi olan Mizuho Securities Co.'nun şef döviz stratejisti Kengo Suzuki, "Euro Bölgesi ekonomisi, çok düşük faiz ortamında, tabanı bulduğunun işaretlerini veriyor," dedi ve "Euroya destek sağlayan faktörlerden beri, para blokunun dağılacağına ilişkin endişelerin azalması" şeklinde görüş bildirdi.
Euro dolar karşısında, 31 Temmuz'da 1.3345 ile 19 Haziran'dan bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra, fazla değişmeyerek, Londra saati ile 07:54'te, 1.3252 seviyesinde kaldı. 17 üyeli Euro Bölgesi'nin para birimi yen karşısında yüzde 0.2 yükselişle 130.64 seviyesine çıktı. Dolar yen karşısında yüzde 0.3 yükselişle 98.57 sevieysine ulaştı.
Euro bu yıl yüzde 5.6 güçlendi ve Bloomberg Korelasyon Ağırlıklı Endeksler tarafından takip edilen 10 gelişmiş ülke para birimi arasında en fazl yükselen para oldu. Dolar yüzde 5.1 yükselirken, yen yüzde 8.8 geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)