E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro yükselişe geçti---

Euro yükselişe geçti

Euro yükselişe geçti
27 Kasım 2013 - 09:34 borsagundem.com

Almanya'nın koalisyon hükümetinde anlaşması ve Asya borsalarının kayıplarını silmesiyle euro bu ayın en yüksek seviyesine tırmandı

Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'da yasakoyucuların ücretler ve harcama artışlarında koalisyon olarak anlaşması ve Asya borsalarının kayıplarını silmesi üzerine euro bu ayın en yüksek düzeyine çıktı.

Bloomberg ABD Dolar Endeksi, bugün açıklanacak işsizlik maaşı başvuruları, dayanıklı mal siparişleri ve tüketici güveni verilerinin öncesinde dünkü kayıplarını devam ettirdi. ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvurularının artması ve dayanıklı tüketim malı siparişlerinin düşmesi beklenirken, tüketici güveninin ilerleme kaydederek, Fed'i bu yıl teşvikleri azaltmaktan alıkoyacak karşışık toparlanma sinyalleri vermesi bekleniyor. Euro, bu hafta açıklanacak enflasyonun toparlanma göstererek, Avrupa Merkez Bankası'nın parasal genişlemesini artırması ihtiyacını azaltacağı spekülasyonu üzerine 16 önemli para birimi karşısında güçlendi.

Euronun, temel psikolojik seviyelerden birinin üzerine çıkmasının ardından ve Almanya'nın koalisyon anlaşmasına yakın olduğu haberlerinden destek bulduğunu söyleyen Barclays Plc'nin döviz stratejistlerinden Shinichiro Kadota, "Euronun buradan kazançlarını genişleteceğini sanmıyorum" dedi.

Euro, dolar karşısında erken saatlerde 1.3599 seviyesinden 31 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesine tırmanmasının ardından Tokyo saati ile 14:17 itibariyle yüzde 0.2 yukarıda 1.3595'ten işlem görüyor. Euro, yen karşısında 138.16'dan Ekim 2009'dan bu yana en yükseğini test etmesi sonrasında dünkü kapanışından yüzde 0.4 değerlenerek 138.06'ya çıktı. Dolar, yen karşısında yüzde 0.3 güçlenerek 101.54'e yükseldi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi erken saatlerde yüzde 0.2 düşmesinin ardından kayıplarını geri alarak, büyük bir değişiklik göstermedi. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1 artış kaydetti.

Almanya'da genel seçimlerlerin yapılmasının 2 ay sonra, dün geceden bu yana devam eden 17 saatlik görüşmelerin ardından Berlin'de Hristiyan Demokratlar ile Sosyal Demokratlar arasındaki koalisyon hükümetinde anlaşıldı. Haberi CDU'nun parlamento grubu denetçisi Michael Grosse-Broemer, Twitter sayfasından, "Düğümü ortasından kestik! Anlaşma sağlandı" sözleriyle duyurdu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)