E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEuro yükselişe geçti---

Euro yükselişe geçti

Euro yükselişe geçti
21 Şubat 2012 - 08:53 borsagundem.com

Euro Bölgesi maliye bakanlarının Yunanistan'ın ikinci kurtarma paketinde anlaşmasının ardından euro destek buldu

Avrupalı maliye bakanlarının Yunanistan'ı önümüzdeki ay temerrütten kurtaracak ikinci kurtarma paketinde anlaşmasıyla euro, yen karşısında 3 ayın zirvesine tırmanırken, dolar karşısında da kayıplarını geri aldı.
Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker'ın muhabirlere anlaşmanın, özel sektör yatırımcılarının yüzde 53.5 zarar yazmasını da kapsadığını açıklamasının ardından euro, dolar karşısında son 1 haftanın en yüksek düzeyine sıçradı. Avustralya doları, ülkenin merez bankasının 7 Şubat'taki toplantısında daha fazla parasal genişleme için yeterli alana sahip olduklarını söylemesinin ardından zayıfladı.
Paketin ve zarar yazma oranındaki artışa ilişkin detayların, tam da piyasaların risk satışlarının artmaya başladığı esnada geldiğini belirten Nomura Holdings Inc.'in döviz satışları yönetici direktörü Kurt Magnus, euronun ilk etapta en fazla kazanç sağlayan araç olacağını söyledi.
Yen karşısında önce yüzde 0.2 değerlenerek 105.62 seviyesinden işlem gören euro, daha sonra yükselişini sürdürdü ve 105.97 düzeyinden 14 Kasım'dan bu yana en yükseğine işaret etti. Euro/Dolar paritesi ise yüzde 0.1 güçlenerek 1.3254'e çıktı. Euro, daha erken saatlerde Dolar karşısında 1.3293 seviyesinden 9 Şubat'tan bu yana en yüksek değerini kaydetmişti. Dolar, yen karşısında yüzde 0.1 kazançla 79.71'e yükseldi.
Maliye Bakanları geceyi Brüksel'de Yunanistan'ın yeni kredisinin şartları ve merkez bankalarının olası katılımı ile yatırımcıların daha fazla zarar yazmaları konularında anlaşmaya çalışarak geçirdi. Juncker, borç takası tahvillerinin 2014 vadeli ve yüzde 2 faizli, 2015-2020 vadeli ve yüzde 3 faizli ve daha uzun vadelerde yüzde 4.3 faizli kağıtlardan oluşacağını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)