E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro yükselişte---

Euro yükselişte

Euro yükselişte
09 Şubat 2015 - 09:35 borsagundem.com

Avrupa'da Yunanistan krizi olmasına rağmen euro yükselişini sürdürüyor

Euro, yatırımcıların para birimindeki düşüş beklentilerini 2012’den bu yana en yüksek seviyeye çıkarmalarına meydan okuyarak üst üste ikinci haftada da güçlendi. Spekülasyonlar geçtiğimiz hafta genel olarak euronun gerileyeceği yönündeydi.

Dolar yen karşısında Cuma günü bir ayın zirvesine ulaşmasının ardından geriledi. Cuma günü yaşanan yükselişte ABD tarım dışı istihdam verisindeki yükselişin faiz artırımı beklentilerini pekiştirmesi etkili oldu.Dolar yen karşısında, Cuma günü 119.22 yen ile 12 Ocak’tan bu yana en yüksek seviyeye ulaşmasının ardından yüzde 0.3 gerileyerek 118.77 seviyesine geldi.

Euro dolar karşısında, Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras’ın Pazar günü yaptığı konuşmada ülkesinin uluslararası kurtarma programını reddettiğini söylemesine rağmen Pazartesi günü yüzde 0.2 artış ile 1.1334 dolara geldi. Euro Bölgesi’nin maliye bakanları Yunanistan’ı görüşmek üzere acil bir toplantı gerçekleştirecek.

Hedge fonları ve diğer spekülatörler, euroda düşüş beklentilerini 2 buçuk yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine çıkardılar. Euroda düşüş beklentisi ile açılan net kısa pozisyonların sayısı bu ayın başına 196,309’a ile Haziran 2012’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Sydney’deki Rochford Capital para birimi yöneticilerinden Thomas Averill, “Euro satışı için ralli arıyorum. Yunanisyan eurodan çıkması ile ilgili henüz bir netlik yok” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Reality09 Şubat 2015 20:00

    Eurodan iyi bir fiattan kurtulmak boşaltmak için son yukseliş gazları veriliyor. Dünyada Eruro ya guvensizlik derinleşti, ulkeler artık uluslararası ticarette Euro kullanmak istemiyor, ama herkes elndekinidende fazla zarar etmden kurtulmaya çalışıyor