E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları​Euro yükseliyor---

​Euro yükseliyor

​Euro yükseliyor
01 Nisan 2014 - 19:38 borsagundem.com

Euro, Almanya'da işsizlik oranının ekonomist beklentilerinden daha fazla azalması ile dolar karşısında yükselişi üçüncü güne taşıdı

Euro, Almanya'da işsizlik oranının ekonomist beklentilerinden daha fazla azalması ile, Bölge'de toparlanmanın hız kazandığı sinyalleri vermesi sonrasında, dolar karşısında yükselişi üçüncü güne taşıdı.

Euro, ayrıca İspanya'da imalat sanayiinin yükselmesi ile Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) teşvikleri 3 Nisan'daki toplantıda artıracağı söylentilerinin azalmasının ardından, yen karşısında iki haftanın zirvesine ulaştı. İsveç kronu, fabrika üretiminin beklenmedik şekilde hızlanması ile yükselişi ikinci güne taşıdı. Güney Kore wonu ise ihracatın arttığını gösteren veri ile son altı haftanın en güçlü seviyesinde. 

Faros Trading LLC yöneticisi Brad Bechtel, "Euro kesinlikle destek bulmaya devam edecek, çünkü veriler çok kötü değil. Piyasa artık AMB'den bir hareket beklemiyor, ya da bu beklentileri geri çekiyor" dedi. 

Euro dolar karşısında yüzde 0.3 yükselerek New York saati ile 11:12'de 1.3804 dolar olurken, önceki iki günde yüzde 0.2 artış kaydetmişti. Euro yen karşısında ise 142.98 ile 13 Mart'tan bu yana en yükseğe tırmanmasının ardından yüzde 0.6 güçlenerek 142.95 yen oldu. Dolar yen karşısında yüzde 0.3 prim yaparak 103.55 yene geldi. 

ABD dolarının 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini izleyen Bloomberg Spot Dolar Endeksi, büyük bir değişiklik yaşamayarak 1,015.29 puanda.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)