E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEuro zirvede!---

Euro zirvede!

Euro zirvede!
19 Aralık 2012 - 18:28 borsagundem.com

Euro, Japonya'da yarın teşviklerin artırılacağı spekülasyonuyla ralli yaparken, 8 ayın zirvesine çıktı

Euro, Almanya'dan gelen bir raporun iş güveninin beklenenden daha yüksek olduğunu göstererek bölgenin varlıklarına olan talebi artırmasıyla beraber son sekiz aydan daha fazla bir sürenin zirvesine yükseldi.
17 ülkenin ortak para birimi, Japonya merkez bankasının (BOJ) yarın sona erecek toplantısından teşvikleri artırma kararı çıkacağı spekülasyonları ve küresel hisselerde yaşanan yükselişin ardından yen karşısında Ağustos 2011'den bu yana en güçlü seviyeye çıktı. Norveç kronu, ülkenin merkez bankasının faiz oranlarını değiştirmemesi üzerine yükseldi. Pound, merkez bankası toplantı tutanaklarının, bir çok üyenin teşviği sonlandırma yönünde oy kullandığını göstermesi üzerine dolar karşısında güçlendi.
Westpac Banking Corp. kıdemli döviz stratejisti Richard Franulovich, hisseler nasıl bir performans gösterirse göstersin, euronun bugün yükseleceğini belirrti.
Euro, gün içerisinde 3 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyeye yükselmesine rağmen New York saatiyle 08:44'te yüzde 0.5 değer kazanarak 1.3297 dolar oldu. Ortak para birimi, yen karşısında ise yüzde 0.9 değer kazanarak 112.44 yen oldu. Japon para birimi, yüzde 0.4'lük güç kaybının ardından Dolar başına 84.57 yen oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)