E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEuro zirveden inmiyor---

Euro zirveden inmiyor

Euro zirveden inmiyor
23 Kasım 2012 - 19:00 borsagundem.com

Euro, Avrupa'dan gelen iyi haberlerle dolar karşısında son 3 haftanın zirvesine çıkarken, yüksek getirili İsveç kronu da yükseldi

Euro, Alman iş güveni verilerinin Kasım ayında yükselmesi üzerine dolar karşısında 3 haftanın en yüksek seviyesine tırmandı.
Euro aynı zamanda diğer 16 büyük para biriminin çoğu karşısında haftalık yükselişe doğru yol aldı. Avrupalı liderlerin 26 Kasım'da gerçekleştireceği toplantıda Yunanistan'a yardım konusunda anlaşmaya varacakları iyimserliği ise euroyu en çok yen karşısında yükselişe sürükledi. Yen, teknik bir göstergenin bu hafta çok fazla düştüğünü göstermesinin ardından dolar karşısında değer kazandı. İsveç kronu ise yüksek getirili varlıklara olan talebin artmasıyla güçlendi.
Londra Societe Generale SA döviz araştırma direktörü Kit Juckes, euronun "kötü haberlerin eksikliğinde ve bir kaç iyi haber üzerine" yükseldiğini belirterek, "Geçtiğimiz hafta doların bir kaç şey karşısında yükseldiğini gördük, ama bu momentum kayboldu" ifadelerini kullandı.
Euro, New York saatiyle 10:05'te yüzde 0.5 yükselerek 1.2945 Dolar olurken, haftalık kazancını da yüzde 1.6'ya çıkardı. Yen karşısında yüzde 0.4 yükselen euro, 106.72 yen oldu ve son 5 günde yen karşısında yüzde 2.9 değer kazandı.
Japon para birimi dolar karşısında çok değişmeyerek 82.45 yen oldu. İsveç kronu ise yüzde 0.6 değer kazanarak dolar başına 6.6424 kron oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)