E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEuroda düşüş büyük risk!---

Euroda düşüş büyük risk!

Euroda düşüş büyük risk!
14 Aralık 2011 - 10:35 borsagundem.com

Euro, uzun süreli bir düşüş yaşayabilir ve hisseler ile emtiaları da yanında götürmesi muhtemel

Euro, Avrupa´nın borç krizine karşı büyük bir planı olmadığının netleşmesinden bu yana zayıflıyor. Salı günü euro, dolara karşı 1.30 seviyesine gerileyerek 11 ayın en düşük seviyesine ve önemli bir teknik seviyeye geldi.
Nomura G10 para birimi stratejisti Jens Nordvig, "Şu ana kadar yaşananlardan farklı bir durum var. Bu hafta parite 1.30 civarında konsolide olabilir fakat bu seviye kırılırsa sürpriz olmaz.” dedi. Nordvig, 2012´nin ilk çeyreğinde euro-dolar’ın 1.20 seviyesine inmesini bekliyor.
Euro, piyasalar ile sıkı bir korelasyon içinde ve genel olarak hisse ve emtialar gibi riskli varlıklarla birlikte hareket ediyor. Bu durum da, birçok analistin beklediği yılbaşı rallisi için negatif.
Miller Tabak hisse stratejisti Peter Boockvar, "Avrupa resesyona gidiyor ve asıl hikaye bunun küresel büyüme üzerinde etkisi. İnsanlar ABD´nin kayma yaşayabileceğini düşünüyor. Bunun önlenebileceğini düşünmek hayalcilik." dedi.
Yılsonuna doğru hisselerde düşüş bekleyen Boockvar, "Bunun önlenmesinin tek yolu Fed´in miktarsal gevşeme yapması ve ECB´nin gelecek birkaç hafta para basması." diye konuştu.
Brown Brothers Harriman baş para birimi strateijsti Marc Chandler, euro ve S&P 500 arasındaki 60 günlük korelasyonun 84 seviyesinde bulunduğunu ve tüm zamanların en yükseği olan 85.5´e yakın olduğunu söyledi.
Stratejistler, euronun yıl içinde yeni bir düşük seviyeyi görebileceğini düşünüyor. Salı günü euro-dolar 1.2905´i gördü. Bu Ocak´tan bu yana kaydedilen en düşük seviye.
Chandler, "Yılsonu için beklentimiz 1.29. Bunu değiştirmek için henüz bir neden göremiyorum. Gelecek yıl ilk çeyrekte ne olacağını konuşuyoruz ve biraz açık kapatma olsa dahi bu düşüşün süreceğine inanıyoruz." dedi.
BNP Paribas para birimi stratejisti Mary Nicola, "Piyasalar için bu düşüş yeterli olmamış gibi. Görünüm gittikçe karamsarlaşıyor." dedi ve herkesin daha güçlü bir anlaşma ve ECB´den tahvil alımı beklediğini fakat bunun gerçekleşmediğini kaydetti.
Forex.com baş stratejisti Brian Dolan, "ECB bilançosunu kullanacağını açıklayana kadar euroda düşüş sürebilir. ECB adım atarsa euro yine düşebilir fakat risk varlıkları ralli yapar." dedi.
Dolan, yılsonu likidite koşulları sebebiyle aşırı volatilite yaşanabileceğinin altını çizdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)