E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEuroda düşüş durmuyor---

Euroda düşüş durmuyor

Euroda düşüş durmuyor
14 Aralık 2011 - 14:05 borsagundem.com

Euro/Dolar paritesi son 11 ayın en düşük seviyesi olan 1.2990'a geriledi

Almanya'nın Avrupa İstikrar Fonu'nun (ESM) üst limitinin artırılmasına karşı çıkması ve ABD Merkez Bankası'ndan (FED) piyasaların beklentisi yönünde karar çıkmaması piyasalara satış getirirdi. Dolar karşısında 1.2990 seviyesine inen euro 11 ayın en düşüğünü gördü. İçeride de dolar 1.88 seviyesine çıktı.
Dün toplanan Fed, Ekonomiye ve istihdam piyasasına ilişkin beklentilerini yenilemezken, 2013 yılına kadar faizlerin düşük kalacağı konusundaki sözünü de yineledi. Toplantı öncesinde Almanya Şansölyesi Merkel'den gelen ESM (Avrupa İstikrar Fonu) için üst limit artırılmayacak açıklaması da piyasaların moralini bozmuştu.
Cuma günü toplanan ve daha derin bir mali birlik olma yolunda kararlar alan Avrupalı liderlerin attığı adımlar piyasalara istediği güveni bir türlü veremiyor. Euro bu nedenle kan kaybetmeye devam ediyor. Dolar karşısında 1.2990 seviyesine gerileyen euro böylece son 11 ayın en düşük seviyesini gördü.
Kurda dışarıya paralel hareketle, dolar, TL karşısında güçlenerek 1.88'in üzerine çıktı. Euro ise düne göre hafif kayıpla 2.45'in hemen üzerinde bulunuyor.
Dışarıdaki olumsuz hava borsalarda da satışı beraberinde getiriyor. Avrupa borsalarında yüzde 1'i aşan kayıplar yaşanıyor.
Güne düşüşle başlayan İMKB 100 Endeksi de birinci seansı, önceki kapanışa göre 313 puan düşerek 52.238 puandan tamamladı. Hisse senetleri böylece ortalama yüzde 0.60 değer yitirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)