E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEuroda düşüşün sürmesi bekleniyor---

Euroda düşüşün sürmesi bekleniyor

Euroda düşüşün sürmesi bekleniyor
30 Aralık 2011 - 08:48 borsagundem.com

Euro dolar karşısında geçen yılın ardından bu yılı da kayıpla kapatmaya hazırlanıyor

Euro, Avrupa'daki borç krizinin bölge büyümesi üzerinde baskı oluşturacağı endişelerine bağlı olarak bu yılı da kayıpla kapamaya hazırlanıyor. Avrupa ortak para birimi, bu hareketle birlikte, 2001 yılında bu yana ilk kez iki yıl üst üste kayıp yaşamış olacak.
17 Avrupa ülkesinin ortak para birimi, gelecek hafta açıklanacak olan ve beşinci ayda da daralması beklenen Avrupa imalat sanayi üretimi verisi öncesi, yen karşısında son 10 yılın en düşük seviyesi yakınlarında seyrediyor. Avustralya ve Yeni Zelanda dolarları, ABD'de ekonomik toparlanmayı göstermesi beklenen evri öncesi Asya hisse senetlerine gelen alımların desteği ile yükselişlerini ikinci güne de taşıdı. Çin para birimi yuan, ülke merkez bankasının sermaye çıkışını önlemek için para biriminin değer kazanmasına göz yumacağı işaretleri ile son 17 yılın en yüksek seviyesine tırmandı.
Sydney'de Royal Bank of Canada sabit getirili menkul kıymetler ve döviz stratejisti Michael Turner, "Euro konusunda makul bir şekilde negatifiz" dedi ve "Euro Bölgesi muhtemelen hali hazırda ılımlı bir resesyon yaşıyor" değerlendirmesinde bulundu.
Euro dolar karşısında yüzde 0.1 düşerek, Tokyo saati ile 13:53'te 1.2943 dolar seviyesine indi. Avrupa ortak para birimi yen karşısında yüzde 0.3 değer kaybederek 100.34 yen seviyesine geriledi. Euro dün 100.06 yen seviyesine kadar inerek Haziran 2001'den bu yana en düşük seviyesini görmüştü. Dolar yen karşısında ise 77.64 seviyesinden 77.53 seviyesine geldi.
Euro bu yıl Dolar karşısında yüzde 3.3 ve yen karşısında yüzde 7.5 değer kaybetti.
Aussie olarak da bilinen Avustralya doları yüzde 0.2 yükselerek 1.0155 ABD doları seviyesine çıkarken, Yeni Zelanda doları yüzde 0.2 değer kazanarak 77.25 ABD senti seviyesine çıktı.
MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 yükseldi. Gelişmiş piyasaların hisselerini kapsayan MSCI Dünya Endeksi dün yüzde 0.8 yükselirken, ABD hisse senetlerinin gösterge endeksi Standard & Poor’s 500 (S&P 500) yüzde 1.1'lik bir ralli gerçekleştirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)