E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuroda en kötü geride kalacak mı?---

Euroda en kötü geride kalacak mı?

Euroda en kötü geride kalacak mı?
13 Ağustos 2013 - 10:00 borsagundem.com

Euro Bölgesi, tarihinin en kötü resesyonu geride bırakmaya hazırlanıyor

Son yıllarda Avrupa başta olmak üzere küresel ekonomiyi de derinden sarsan Euro Bölgesi resesyonunda en kötüsü geride kalıyor. Financial Times gazetesinde yer alan bir analizde, bölgenin tarihinin en kötü ekonomik durgunluğunu geride bırakma işaretleri verdiği belirtildi.
Çarşamba günü açıklanacak olan ikinci çeyrek ekonomik büyüme rakamlarında ilk çeyreğe kıyasla yüzde 0,2 büyüme bekleniyor.
Bu tahmin, son yılların en ciddi krizi olarak gösterilen ve Büyük Durgunluk olarak adlandırılan resesyondan çıkmanın en net kanıtı olarak kabul ediliyor. Euro Bölgesi genelinde artan iş dünyası faaliyetleri ve iş dünyası güveni de bölgede ekonomik iyileşmenin Temmuz ayında da devam ettiğine işaret etti.
Nisan-Haziran dönemini için beklenen büyüme yine de Japonya ve İngiltere’deki yüzde 0,6’lık oranın gerisinde kaldı.
UniCredit ekonomisti Nikolaus Keis, “Henüz bir şey söylemek için erken olsa da anketlerde görülen iyileşmeler ve sanayiye yönelik iyimser tahminler ikinci çeyrekte ekonomik faaliyetlerde dengelenme yaşanacağı yönündeki görüşümüzü destekliyor” dedi.
ÜRETİM ARTIYOR
Euro Bölgesi’nde borç krizinden en fazla etkilenen sektörlerin başında gelen imalatın geçen ay iki yıl sonra ilk kez büyümesi umutları destekledi.
Markit’in hazırladığı PMI endeksi Temmuz’da Almanya ve İtalya’dan gelen destekle imalat sektöründe 18 ay sonra büyümeye işaret etti.
PMI endeksi 50,4 puan ile kritik seviyenin hemen üzerinde yer aldı.
İŞSİZLİK YİNE AYNI SEVİYEDE
Avrupa’da imalat ve iş dünyası faaliyetleri her ne kadar artış gösterse de işsizlik rekor seviyede kalmayta devam ediyor.
Euro Bölgesi’nde işsizlik yüzde Haziran’da 12,1 seviyesindeydi.
Ancak işsizliğin en yüksek olduğu İspanya, Portekiz ve İrlanda gibi ülkelerde seviyenin yüzde 0,1 kadar bile gerilemiş olması iyimser beklentiler doğurdu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)