E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEuroda kısa pozisyonlar düştü---

Euroda kısa pozisyonlar düştü

Euroda kısa pozisyonlar düştü
14 Ocak 2015 - 07:50 borsagundem.com

Euro'da kısa pozisyonlar, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkış endişelerinin hakim olduğu 2012 yıldaki seviyeye geriledi

Yatırımcıların euronun önümüzdeki aylarda daha da fazla düşeceği beklentileri, tek para birimindeki spekülatif pozisyonların en son 2012 yazında görülen seviyelere gerilediği 6 Ocak’a kadar olan haftada gelişmeye devam etti.

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun son raporuna göre dolara karşı bileşik euro kısa pozisyonları euronun dolar karşısında düşeceği yönündeki yatırımlar yılın yarısında yükselişini devam ettirerek 28,1 milyar dolara ulaştı. 

Kısa vadeli yatırımcılarca dolara karşı alınan bileşik uzun pozisyonlar ise 46,5 milyar dolara yükseldi.

Danske Bank’tan Kristoffer Kjær Lomholt, “Yeni ayı eğilimli euro trendindeki katalizör son haftalarda ECB’den gelecek bir parasal genişleme hamlesine ilişkin spekülasyonlar, Yunanistan’ın euro bölgesinden çıkışı, Rusya’da muhtemel bir temerrüd ve petrol fiyatlarında daha ileri bir düşüşe ilişkin kaygılarla hız kazandı,” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)