E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuroda seçim baskısı---

Euroda seçim baskısı

Euroda seçim baskısı
08 Temmuz 2024 - 11:07 borsagundem.com

Euro, Fransa seçimlerinin ardından ABD doları karşısında zayıfladı

Euro, Fransa'daki seçim tahminlerinin sol ittifakın beklenmedik derecede güçlü bir performans göstermesi ve parlamentoda hiçbir partinin çoğunluğu elde edememesi sonrası zayıfladı.

Fransa'nın mali görünümüne ilişkin belirsizlik yaratan seçim sonuçlarının ardından yeni bir belirsizlik yaratmasının ardından pazartesi günü değer kaybetti.

Euro, ABD doları karşısında 1,08023 seviyesini gördü, şu sıralarda ise 1,08322 seviyesinden işlem görüyor.

CME Group'un FedWatch aracına göre, yatırımcılar şu anda Fed'in eylül toplantısında faiz indirimine gitme olasılığını bir hafta önceki %64'ten yaklaşık %76'ya çıkardı. Faiz indirim beklentisinin güçlenmesi ABD dolarını euro dışındaki para birimleri karşısında bir miktar zayıflattı.

Dolar çarşamba günkü 161,96 seviyesinden %0,25 düşüşle 160,260 yen seviyesine kadar geriledi. Şu sıralarda yüzde 0,21 kayıpla 160,40 yer seviyesinde

Sterlin 12 Haziran'dan bu yana ilk kez 1,2790 dolara yükseldikten sonra cuma gününe göre sadece yüzde 0,01 artışla 1,2815'ten işlem görüyor.

Fransa seçimlerinden birinci çıkan sol ittifakın 'Filistin'i tanıma' taahhüdü

 

Fransa'da seçim sonuçları: Aşırı sağ, Macron ve solculara takıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)