E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEuroda yükseliş hız kesmiyor---

Euroda yükseliş hız kesmiyor

Euroda yükseliş hız kesmiyor
26 Ocak 2011 - 14:10 borsagundem.com

Son dönemde hızla değer kazanan euro, Avrupa Merkez Bankası'nın faiz artıracağı yönündeki beklentilerle güçlü seyrini koruyor

ECB Başkanı Jean-Claude Trichet, dün Wall Street Journal'da yer alan röportajında euro bölgesindeki enflasyon baskısına dikkat çekmiş ve faiz artırımının sinyalini vermişti.
Euro/dolar paritesi bu açıklamalarla dün 1.3682 seviyesine yükselerek son iki ayın en yüksek seviyesini görmüştü. Parite bugünkü işlemlerde hafif gerilese de 1.36 civarında işlem görüyor. İçeride de pariteye paralel hareketle, euro/TL 2.12’nin üzerinde bulunuyor.
Japonya merkezli Resona Bank'ın işlemcilerinden Akihiro Tanaka, "Trichet'in açıklamaları ECB'nin faiz artıracağıyla ilgili spekülasyonları artırdı... İki ayın zirvesine tırmanmasına rağmen yatırımcıların risk iştahının azalmaması eurodaki güçlü seyrin devamını sağlıyor" değerlendirmesini yaptı.
Avrupa'nın bankacılık ve ülke borcu krizlerinin yavaş yavaş üstesinden geldiğine yönelik iyimserlik artarken, İrlanda'da yaşanan siyasi kriz bile bu iyimserliği bozmaya yetmiyor.
Ancak, işlemciler İspanya'nın 'caja' olara bilinen bölgesel bankalarının reform planlarının yine de finansal açıdan bölgede riskin bulunduğunu gösterdiğini belirtiyor.
Uzmanlar, Asya'daki olumlu seyrin de bugün piyasalardaki olumlu havanın sürmesine katkı sağladığını, yatırımcıların euroya karşı dolar satışına hız verdiğini belirtiyor.
Okyanusun diğer tarafında ise ABD Merkez Bankası'nın (FED) bugün başlayacak ve iki gün sürecek toplantısı sonrasında faiz oranlarını şu andaki sıfıra yakın seviyesinde tutması bekleniyor.
Yüksek işsizlik nedeniyle, ABD'nin faiz artırma kartını masaya getirip, parasal genişleme politikasından çıkış için adım atması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ewiak Ryszard25 Ocak 2011 23:10

    İncil der ki: "[Kuzey Krali = Rusya] belirlenen zamanda geri dönecek" (Daniel 11:29a). Bu ayrıca Avrupa Birliği ve NATO'nun dağılması anlamına gelir. Daniel 11:29b,30a = Matta 24:7 = Vahiy 6:4 = Üçüncü Dünya Savaşı. "Büyük bir kılıç = nükleer kılıç".