E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEurodan çıkış olmayacak---

Eurodan çıkış olmayacak

Eurodan çıkış olmayacak
09 Mayıs 2011 - 08:39 borsagundem.com

Liikanen, Finlandiya televizyon kanalı Yle´ye verdiği demeçte, Yunanistan ile ilgili iddiaları reddetti

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu üyesi ve Finlandiya Merkez Bankası Başkanı Erkki Liikanen, Finlandiya televizyon kanalı Yle´ye verdiği demeçte, Yunanistan ile ilgili iddiaları reddederek, Yunanistan´ın 327 milyar euroluk borcunu yeniden yapılandırmasının sorunlarını daimi olarak çözmeyeceğini söyledi. Liikanen, ´´Hiçbir Euro Bölgesi ülkesi eurodan ayrılmak istemiyor´´ diye konuştu.
Lüksemburg Başbakanı ve Euro Grubu Başkanı Jean-Claude Juncker, Lüksemburg´da, Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya maliye bakanlarının katıldığı toplantıdan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, toplantıda Yunanistan ve diğer uluslararası ekonomik konuların tartışıldığını belirtti.
´´Yunanistan´ın Euro Bölgesi´nden çıkışını tartışmadık. Bu aptalca bir fikir. Euro Bölgesi´nin sebepsiz dağılmasını istemiyoruz. Finansal piyasalarda belirli çevrelerin yoğun biçimde tartıştığı yeniden yapılanma seçeneğini dışarıda tutuyoruz´´ diyen Juncker, Euro Bölgesi maliye bakanlarının 16 Mayıs´ta yapacağı toplantıda Yunanistan´ın ilave ekonomik plana ihtiyacı olup olmadığını ele alacaklarını ifade etti.
Lüksemburg´daki toplantıya, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Jean-Claude Trichet ve Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Ekonomik ve Parasal İşlerden Sorumlu Üyesi Olli Rehn de katıldı.
Alman ´´Spiegel Online´´da yer alan haberde, Lüksemburg´daki toplantının gündeminde Yunanistan´ın Euro Bölgesi´nden çıkma olasılığının yanı sıra Atina yönetiminin 327 milyar euro tutarındaki borcunun yeniden yapılandırılmasının bulunduğu belirtilerek, ´´Yunan hükümeti Euro Bölgesi´nden çıkma ve daha önce kendi kullandığı (drahmi) para birimini yeniden tedavüle koyma olasılığını gündeme getirdi´´ denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)