E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEurodan hızlı düşüş---

Eurodan hızlı düşüş

Eurodan hızlı düşüş
23 Mart 2013 - 14:03 borsagundem.com

Euro dolar karşısında, Güney Kıbrıs sorunu ve kötü Euro Bölgesi verileri sonrası üç haftanın en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi

Euro dolar karşısında, Güney Kıbrıs'ın bankacılık sisteminin kurtarılmasına yönelik çabaları ve ekonomik verilerin bölge ekonomisinin hız kazanmayı başaramadığını işaret etmesinin ardından, son üç haftanın en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi.
Sterlin dolar karşısında, İngiltere Merkez Bankası'nın bazı politika yapıcılarının, ilave parasal gevşemenin para biriminde "nedensiz" bir gevşemeye yol açabileceğinini kaydetmelerinin ardından, ard arda iki hafta değer kazandı. Yen, Japonya Merkez Bankası'nın yeni başkanı Haruhiko Kuroda'nın ilk basın toplantısında yeni teşvik açıklaması yapmamasının ardından, Kasım ayından bu yana en hızlı çıkışını gösterdi. 28 Şubat'ta açıklanacak olan verinin, ABD ekonomisinin dördüncü çeyrekte yüzde 0.5 büyüdüğünü göstermesi bekleniyor.
New York'ta BNP Paribas SA döviz stratejisti Vassili Serebriakov, "Manşet riskleri dikkate alındığında, Kıbrıs sorunu açık bir şekilde baskın konumda," dedi ve "Euro için, hayalkırıklığı yaratan veriler geldi. Euro oldukça dirençli çıktı ve önemli olan şu; tüm kötü haberlere karşın, euro oldukça iyi tutundu" şeklinde görüş bildirdi.
Euro Dolar karşısında geçen hafta yüzde 0.7 düşerek 1.2989 dolara geldi ve 19 Mart'ta 1.2844 dolar ile 22 Kasım'dan bu yana en düşük seviyesini gördü. Euro yen karşısında yüzde 1.5 gerileyerek 122.73 yene indi. Yen dolar karşısında yüzde 0.9 değer kazanarak 94.46 seviyesine çıktı.
Avrupa ve Güney Kıbrıs yetkililer, Avrupa Merkez Bankası'nın fonlamayı keseceği Pazartesi gününe kadar, finansal çöküşten kurtulmaya yönelik bir çözüm bulmak için çaba gösteriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)