E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro/dolar 8 ayın dibinde---

Euro/dolar 8 ayın dibinde

Euro/dolar 8 ayın dibinde
03 Ekim 2013 - 10:39 borsagundem.com

ABD hükümetinin kısmı kapanmasının devam etmesiyle dolar, euro karşısında 8 ayın en düşüğüne geriledi

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de hükümetin kapanmasının devam ederek, ekonominin yavaşlayacağı ve parasal teşviklerin azaltımını erteleyeceği endişelerine neden olması üzerine dolar, euro karşısında 8 ayın en düşüğüne indi.
Bloomberg ABD Dolar Endeksi, Kongre liderlerinin Beyaz Saray'da Barack Obama ile bir araya gelmesinin ardından Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner'in mali çıkmazın çözümünde bir ilerleme kaydedilmediğinin sinyalini vermesi üzerine 2 haftanın en düşük düzeyine geriledi. ABD'de yasakoyucuların 17 Ekim'den sonra ülkenin temerrüte düşmesini önlemek için borç limitini yükseltmesi gerekiyor. Euro talepleri, bölgede bugün açıklanacak ve Ağustos'ta artışa işaret edeceği tahmin edilen perakende satış verisi öncesinde arttı. Yen, Asya borsalarındaki rallinin etkisiyle değer kaybetti.
Piyasaların ABD, tahvil alımlarının azaltılmasındaki erteleme beklentileri ve ABD tahvil faizleri ve dolardaki baskılara odaklandığının altını çizen Bank of New Zealand Ltd.'ın döviz stratejistlerinden Mike Jones, "Washington'daki mali uyanıklıklar daha fazla volatilite ve düzensizlik anlamına geliyor" dedi.
Dolar, euro karşısında 1.3623 düzeyinden 4 Şubat'tan bu yana en düşüğünü kaydetmesinin ardından yüzde 0.2 zayıflayarak 1.3607'ye geriledi. ABD doları, yene karşı son 2 günde yüzde 0.9 değer kaybetmesi sonrasında bugün yüzde 0.3 güçlenerek 97.68'e yükseldi. Japon yeni yüzde 0.5 değer kaybederek 132.92'ye geriledi.
Doların, önde gelen 10 para birimi karşısındaki hareketini izleyen Bloomberg ABD Dolar Endeksi 19 Eylül'den bu yana en düşük seviyesine gerilemesinin ardından büyük bir değişiklik kaydetmedi ve 1,008.21 puanda seyretti.
ABD'nin 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi 30 Eylül'de yüzde 2.59'dan 7 haftanın en düşüğünü kaydetmesi sonrasında bugün yüzde 2.62'den işlem görüyor. MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.5 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)