E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEuro/dolar paritesi dalgalı seyrediyor---

Euro/dolar paritesi dalgalı seyrediyor

Euro/dolar paritesi dalgalı seyrediyor
24 Ocak 2013 - 11:07 borsagundem.com

Uluslararası piyasada euro/dolar paritesi açıklanan PMI verileri ile dalgalı bir seyir izliyor

Güne 1,3320 seviyesinden başlayan euro/dolar paritesi, Fransa'da açıklanan ocak ayı imalat sektörü PMI verisinin 42,9 ile 45,1 olan piyasa beklentilerinin altında gelmesi ile düşüşe geçerek en düşük 1,3286 seviyesine kadar geriledi.
1,3290 seviyelerinde dengelenmeye çalışan parite, Almanya PMI verisinin destek vermesi ile tekrar 1,3336 seviyesine yükseldi. Almanya'da ocak ayı imalat sektörü PMI 48,8 ile 46,8 olan piyasa beklentilerini aşarken hizmet sektörü PMI da beklentilerin üzerinde 55,3 oldu.
PMI verilerinin pariteye olan etkisini değerlendiren HSBC Portföy Yönetimi Stratejisti Ali Çakıroğlu, beklentilerin üzerinde gelen Almanya PMI imalat endeksinin ekonomik aktivitedeki yavaşlamanın devam ettiğine işaret etse de, bir önceki aya oranla yaşanan yükselişin olumlu bir gelişme olarak algılandığını belirtti. Almanya'da aralık ayı imalat sektörü PMI 46 olarak gerçekleşmişti.
Beklentilerden iyi gelen PMI endekslerinin gerek euro/dolar paritesi ve gerekse Avrupa borsaları açışından olumlu olduğunu ifade eden Çakıroğlu, Avrupa Bölgesi PMI endekslerinin Avrupa Bölgesindeki ekonomik aktiviteyi göstermesi açısından takip edileceğini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)