E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro/dolar paritesi düşüşe geçebilir---

Euro/dolar paritesi düşüşe geçebilir

Euro/dolar paritesi düşüşe geçebilir
23 Ekim 2015 - 13:31 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası'nın enflasyona ilişkin alacağı önemlerle ilgili açıklamasının ardından pariteye ilişkin tavsiyeler geriledi

Goldman Sachs Group’un yayınladığı bir raporda, Avrupa Merkez Bankasının (ECB) aralıkta daha fazla parasal genişleme vaadini yerine getirmesi halinde euronun yılı 1.05 dolar seviyesinde tamamlayabileceği belirtildi.
Euroda bütün yıl boyunca ayı yaklaşımlarını açıkça ortaya koyan Goldman stratejistleri euronun değerinin Eylül'de dolarla eşitleneceğini de Mart ayında öngörmüştü.
Goldman’ın stratejistleri, ECB’nin halen yüzde eksi 0.2 seviyesinde bulunan mevduat faizinde olası yeni bir indirimin euronun geçen iki aydaki aralığının alt basamağındaki 1.11 dolar seviyesinde yeniden fiyatlanmasına neden olacağını savundu.
Goldman’ın raporunda merkez bankasının varlık satın alım programında bir artış kararının bankanın 3 Aralık toplantısında alınmasının muhtemel olduğu belirtiliyor.
Goldman’ın Avrupa’daki makroanalistleri bunun euro/dolar kurundan beş-altı cent tıraşlayabileceğini, ardından euronun yeni yılın tam eşiğinde Mart'ta ulaştığı 12 yılın en düşüğüne yakın bir seviye olarak 1.05’e geri döneceğini düşünüyor.
Bu seviye Goldman’ın 1.00 tahmininin üzerinde olmasına karşın yine de oldukça yakın.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)