E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEuro/dolar paritesi geriledi---

Euro/dolar paritesi geriledi

Euro/dolar paritesi geriledi
17 Ocak 2013 - 16:39 borsagundem.com

ABD'de açıklanan işsizlik verisi sonrasında euro/dolar paritesi kazançlarını geri veriyor

Uluslararası piyasada gün içinde en yüksek 1,3378'e kadar yükselen euro/dolar paritesi ABD'de açıklanan işsizlik verisinin ardından kazançlarının bir kısmını geri verdi ve 1,3335'e geriledi.
ABD'de haftalık işsizlik başvuruları 2008 yılından beri görülen en düşük seviyeye geriledi.
Haftalık işsizlik verisinin 335 bin olarak açıklanmasının ardından düşüşe geçen parite veri öncesinde İspanya ve İtalya'nın borçlanma maliyetlerindeki düşüşün devam etmesinin etkisiyle yükselen kanal içinde hareket ediyordu. Güne 1,3291 seviyesinden başlayan parite veri öncesinde 1,3378'e kadar yükselmişti.
Analistler beklentilerden çok daha iyi gelen işsizlik verisinin ABD'de parasal genişlemenin sonlanabileceği beklentisini artırdığını ve doların diğer para birimleri karşısında değer kazandığını belirtiyor.
Teknik olarak euro/dolar paritesinin 1,3250 seviyesinin üzerinde kaldığı sürece yükseliş isteğinin devam edeceğini ifade eden analistler, ABD'den iyi verilerin gelmeye devam etmesi durumunda bu yükselişi tersine çevirebileceğini tahmin ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)