E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalar'Euronun geleceği tehlikede'---

'Euronun geleceği tehlikede'

'Euronun geleceği tehlikede'
12 Ocak 2011 - 10:08 borsagundem.com

Euro'nun fikir babalarından Issing, Avrupa'nın borç krizine tepkisi ve ülkelerin mantıksız mali politikalarını eleştirdi

Euronun fikir babalarından Issing, Avrupa'nın borç krizine tepkisi ve ülkelerin mantıksız mali politikalarının değişmemesi durumunda ortak para biriminin geleceğinin tehlikede olduğu uyarısında bulundu.
İngiliz Financial Times gazetesi başyazısında Euro Bölgesi'nde derinleşen bütçe açığı krizine yer verdi.
Gazete Avrupa para biriminin fikir babalarından ve Avrupa Merkez Bankası'nın ilk baş ekonomisti olan Otmar Issing'in uyarılarını aktardı.
Haberde şu ifadeler yer alıyor: "Issing Avrupa'nın borç krizine tepkisi ve ülkelerin mantıksız mali politikalarının değişmemesi durumunda ortak para biriminin geleceğinin tehlikede olduğu uyarısında bulunuyor.
İki savı var. Birincisi, Yunanistan ve İrlanda'ya sunulan kurtarma paketlerinin, yüksek borçlu ülkelerin iyi durumda olanlara şantaj yapması gibi bir geleneği yerleştireceğini söylüyor. Buradan doğacak ekonomik ve siyasi gerilimin euronun sonunu getirebileceğini belirtiyor.
İkincisi, Euro Bölgesi'nin anayasası olan istikrar ve büyüme paktının sıkılaştırılması yönündeki girişimlerin işe yaramayacağını düşünüyor. Çünkü 2003'te Fransa, Almanya ve İtalya eski paktı iğdiş ettiğinde yan sandalyede oturduğu için, hükümetlerin yeni düzenlemeye de neler yapabileceğini gayet iyi biliyor Issing."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)