E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDöviz'Euronun yönü aşağı'---

'Euronun yönü aşağı'

'Euronun yönü aşağı'
02 Kasım 2011 - 22:17 borsagundem.com

Morgan Stanley raporunda, Yunanistan´a dair belirsizliklerin tekrar yoğunlaşmasıyla euronun baskı altında kalacağını kaydetti

Morgan Stanley raporundaki detayları şöyle:
Yunanistan parlamentosunda yapılacak güven oylaması çok önemli olacak ve gelecek aylarda beklenen eurodaki düşüşün hızında belirleyici rol alacak. Eğer Yunan Başbakanı güvenoyu alamazsa hükümet düşecek.
Yeni bir Başbakan ile yeni bir hükümet kurulması ya da bir birlik hükümeti kurulması ihtimalleri var. Fakat bu sonuçların olasılığı yüksek değil çünkü muhalefet partisi erken seçim istiyor. Yeni seçimler yeni bütçe önlemleri oylamalarını geciktirecek ve AB´den gelecek yardımı fonlarının askıya alınmasına sebep olacaktır ama referandumun önlenmiş olması euro için en pozitif (en az ayı eğilimli) sonuçlardan biri olacaktır.
Piyasada tartışılan opsiyonların çoğu euro için negatif. Papandreu´nun güvenoyu alması Euro için en fazla ayı eğilimli olan sonuç çünkü referandum kapısı açılacak ve Yunan halkı kurtarma paketini reddedebilir.
Referanduma sebep olan ertelemeler ve belirsizlik euro ve risk algısı için negatif. Aslında bu durumun potansiyel riskleri tetikleme ve EFSF tahvillerinin yatırımcılar tarafından cazip bulunmasını engelleme ihtimali var. ECB, EFSF´nin almaya hazır olmayacağı tahvilleri absorbe edebilmek için varlık alım programını uzatmak zorunda kalabilir. ECB´nin bilançosu daha da genişler ve euro baskı altında kalır.
Birkaç gündür euro-dolar paritesinde yaşanan keksin düşüş şimdiden önemli destek seviyelerini aştı ve 1.3365 seviyesine, oradan da 1.3145 seviyesine düşüşe işaret ediyor. Yılsonu için 1.30, 1Ç12 için 1.25 beklentimizi koruyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)