E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEuronun yükselişi kısa sürdü---

Euronun yükselişi kısa sürdü

Euronun yükselişi kısa sürdü
13 Haziran 2012 - 10:19 borsagundem.com

İtalya'nın bu haftaki tahvil ihalesi ve Avrupa'da olumsuz beklentilerin öne çıktığı fabrika üretimi verilerinin öncesinde euro değer kaybetti

Bugün açıklanacak olan ve 7 ayın en sert düşüşüne işaret etmesi beklenen Avrupa'daki sanayi üretimi verilerinin ve İtalya'nın bu haftaki hazine ihalesinin öncesinde euro zayıfladı.
Yunanistan'ın 17 Haziran'daki seçimlerinin öncesinde Avrupa'daki mali krizin yayıldığına ilişkin endişelerin artmasıyla euro, sterlin karşısında 2 gündür kaydettiği kayıpları sürdürdü. ispanya'nın borçlanma maliyetlerinin 15 yılın en yükseğine çıkması ve Fitch Ratings'in İspanya'nın başbakanı Mariano Rajoy'un bütçe açığı hedefini tutturamayacağını söylemesinin ardından güvenli varlık taleplerinin artması üzerinde dolar, 16 önemli para biriminin çoğu karşısında güçlendi.
İspanya ve İtalya'nın hala endişe kaynağı olduğunu belirten IG Group Holdings Plc.'nin Tokyo'daki analistlerinden Junichi Ishikawa, eurodaki aşağı yönlü risklerin fazla olduğunu söyledi.
Euro, dolar karşısında yüzde 0.1 değer kaybederek 1.2493 seviyesine geriledi. Sterlin karşısında önceki 2 günde yüzde 0.7 zayıflamasının ardından euro bugün büyük bir değişiklik kaydetmedi ve 80.33'ten işlem gördü. Dolar/Yen paritesi yüzde 0.1 kazançla 79.73 seviyesine geriledi. Yen, Euro karşısında ise yüzde 0.1 kayıpla 99.49'dan fiyatlandı.
İtalya'nın bugün 6.5 milyar euro değerinde 1 yıllık tahvil satması bekleniyor. Ülke, yarın da 2015, 2019 ve 2020 vadeli tahvil ihalesi düzenliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)