E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarEUROYA BERLİN KRİTERİ GELİYOR---

EUROYA BERLİN KRİTERİ GELİYOR

EUROYA BERLİN KRİTERİ GELİYOR
18 Mayıs 2010 - 08:23 borsagundem.com

Euro Bölgesi’nin amiral gemisi Almanya, borç krizindeki üyeleri nedeniyle zor günler geçiren para birliğine çeki düzen vermek için kendi sıkı bütçe disiplini uygulamasını yaygınlaştırmak istiyor.

Financial Times ve Alman Süddeutsche Zeitung gazetelerinde yer alan habere göre Almanya Maliye Bakanlığı, bütçe açığının gayri safi yurtiçi hasılaya (GSYH) oranının 2016’ya kadar yüzde 0.35’e çekilmesini öngören yasayı diğer Euro Bölgesi ülkelerinde de kullanılıp kullanılamayacağını incelemeye başladı. Euro Bölgesi genelindeki uygulama bütçe açığınını GSYH’ye oranının yüzde 3’ün altında kalması şeklinde. Bu aynı zamanda Avrupa Para Birliği’nin temelini oluşturan Maastricht kriterlerinden biri. Fransa sıcak bakıyor Financial Times’a göre Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schauble cuma günü katılacağı çalışma grubu toplantısında diğer Euro Bölgesi ülkeleri için de aynı kuralın geçerli olmasını önerecek. Avusturya şimdiden bu öneriye sıcak baktığını açıkladı. Fransa’nın da bütçe disiplinini artırmaya yönelik bazı yeni düzenlemelere sıcak bakması bekleniyor. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, perşembe günü bu konuda bakanların, yerel yönetim, işveren ve sendika temsilcilerinin katılacağı bir toplantı yapacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)