E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEuroya 'Bundesbank' darbesi ---

Euroya 'Bundesbank' darbesi

Euroya 'Bundesbank' darbesi
07 Aralık 2012 - 12:02 borsagundem.com

Euro, Bundesbank'ın Almanya'nın büyüme tahminini düşürmesi sonrası değer kaybetti

Euro, dün Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) Euro Bölgesi için büyüme tahminlerini düşürmesinin ardından, Bundesbank'ın Almanya'nın 2013 yılı büyüme tahminini indirmesi sonrası önemli para birimlerinin büyük bölümü karşısında değer kaybetti.
Avrupa ortak para birimi dolar karşısında dün son bir ayın en hızlı düşüşünü gösterdi ve yatırımcıların Almanya'da sanayi üretiminin yatay kalmasını beklemeleri ile birlikte, bugün düşük seviyelerini korudu. Avrupa Merkez Bankası dün büyüme ve enflasyon tahminlerini düşürdü ve faiz indirimleri için kapıyı açık bıraktı. Japon yeni, 7.3 büyüklüğündeki depremin Tokyo'yu sallamasının ardından, güvenli liman alımlarının etkisi ile yükseldi.
Londra'da BNP Paribas SA döviz stratejisti Michael Sneyd, "Euro, yatırımcıların AMB politikasına ilişkin bekleyişlerini değiştirmeleri ile birlikte düşüyor" dedi ve "Bundesbank'ın büyümeyi aşağı yönde revize etmesi, Almanya için bile ekonomik görünümün zayıf göründüğünü işaret ediyor. Almanya Euro Bölgesi'ni ayakta tutuyor" şeklinde görüş bildirdi.
Euro dolar karşısında yüzde 0.3 düşerek, Londra saati ile 09:31'de 1.2929 dolara geriledi. Avrupa ortak para birimi dün yüzde 0.8 ile Kasım ayından bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirmişti. Euro yen karşısında yüzde 0.3 kayıpla 106.50 yen seviyesine indi. Euro Dolar karşısında son beş günde yüzde 0.4 ve yen karşısında yüzde 0.6 düşüş yaşamaya yönlendi.
Japon para birimi dolar karşısında fazla değişmeyerek 82.39 seviyesinde kaldı ve hafta bazında yüzde 0.1 yükseldi. ABD para biriminin altı önemli para karşısındaki seyrini gösteren Dolar Endeksi yüzde 0.2 yükselerek 80.40'a çıktı ve yükselişini üçüncü güne taşıdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)