E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEuroya Draghi desteği (ALB Menkul)---

Euroya Draghi desteği (ALB Menkul)

Euroya Draghi desteği (ALB Menkul)
07 Mart 2013 - 16:44 borsagundem.com

ALB Menkul Değerler ( http://www.albmenkul.com.tr ) Tarafından Hazırlanan Analiz Raporu:

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi faiz kararının ardından yapmış olduğu basın toplantısında Euro ‘nun değerlenmesini sağlamıştır. Draghi yapmış olduğu açıklamalarda son verilerin ekonomideki toparlanmanın göstergesi olduğunu, LTRO geri ödemeleri bu
toparlanmanın göstergesi olduğunu belirtmiştir. Enflasyon konusunda orta vadeli hedeflere paralel hareket edildiğini ve Avrupa ekonomisinde deflasyon riskinin olmadığını belirtmiştir. Mario draghi ekonomide toparlanma olduğunu belirtirken bunu veriler ile kanıtlayabileceğini belirtti.  İtalya seçimleri ile ilgili olarak demokratik bir ortamda yaşadığımızı belirten Draghi ülkelerde seçimlerin olduğunu ve İtalya’da alınan kararların otomatik olarak uygulandığını belirtti. Tüm bu etkenlerle birlikte Draghi yatırımcının finansal piyasalara olan güveninin geri geldiğini belirtti. Draghi’nin konuşmalarına bakıldığında kısa vadede ekonomide aşağı yönlü riskler olsa da uzun vadede toparlanmanın devam edeceği ve bunun da büyüme oranlarına yansıyacağı beklentisi piyasada oluşmuştur. Faiz oranının görüş birliği ile alınması Euro’ya değer kazandıran bir diğer faktör olarak görünmektedir."
ALB Menkul

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)