E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEuroya Yunanistan darbesi---

Euroya Yunanistan darbesi

Euroya Yunanistan darbesi
15 Haziran 2015 - 07:07 borsagundem.com

Euro, Yunanistan müzakerelerinden anlaşma çıkmamasının ardından zayıflıyor. Volatilite üç buçuk yılın zirvesine ulaştı

Euro 16 önemli para biriminin 14’ü karşısında, Pazar günü yapılan Yunanistan müzakerelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Pazartesi günü zayıflıyor.

Euro, Yunanistan ve kreditörleri arasında Brüksel’de gerçekleşen görüşmelerin başlamasından 45 dakika sonra sona ermesinin ardından 2 haftalık yükselişi sonlandırdı.

Tokyo’daki Ueda Harlow Ltd. kıdemli analistlerinden Toshiya Yamauchi, “Yunanistan müzakereleri ile ilgili belirsiz süreç euroya zarar veriyor ve doları destekleyebilir” dedi.

Euro dolar karşısında, yüzde 0.6 değer kaybederek Tokyo saati ile 11:19’da 1.1204 dolardan işlem gördü Euro yen karşısında yüzde 0.5 gerileyerek 138.33 yen oldu. Dolar yen karşısında yüzde 0.1 yükselerek 123.47 yene geldi.

Bloomberg’in derlediği verilere göre euro-dolar işlemleri için bir aylık zımni volatilite, yüzde 14.31 ile Aralık 2011’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Gözler şimdi 18 Haziran'da Lüksemburg'da gerçekleşecek Euro Bölgesi maliye bakanları toplantısına (Eurogroup) çevrildi. O toplantı Yunanistan'ın kaderini tayin etmesi bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)