E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarEuroyu kurtaracak 'e-tahvil' önerisi---

Euroyu kurtaracak 'e-tahvil' önerisi

Euroyu kurtaracak 'e-tahvil' önerisi
07 Aralık 2010 - 01:07 borsagundem.com

Lüksemburg Başbakanı Juncker ve İtalya Maliye Bakanı Tremonti,euro’nun vazgeçilmezligini vurgulamak amacıyla, “E-tahvil” çıkarılmasını önerdi

Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker ve İtalya Maliye Bakanı Guilio Tremonti, dün Financial Times gazetesinde yayımlanan ortak makalede euro’nun vazgeçilmezligini vurgulamak amacıyla, “E-tahvil” adı altında ortak Avrupa devlet tahvili çıkarılmasını önerdiler.
Bakanların makalesinde söz konusu tahvilin Avrupa Borç Kurumu adlı bir kuruluş tarafından ihraç edilebileceği, hızlı hareket edilirse bu ay bitmeden borçlanmanın yapılabileceği belirtildi. Bakanlar, tüm Avrupa Birliği üyelerinin tahvil ihracının yarısı kadar bir ihraç yapılarak derin bir piyasa oluşturulabileceğini savunuyor.
Bu öneri de AB içinde kamplaşmaya neden olmuş durumda. Almanya bu tür bir tahvile karşı çıkıyor.
Almanya Başbakanı Angela Merkel, her ne kadar Brüksel’deki toplantıyı izlemese de uzaktan yaptığı açıklamalarla tartışmaya katıldı. Merkel, Euro Bölgesi’nin ortak tahvil ihraç etmesinin Avrupa Anayasası’na aykırı olduğunu söyledi.
Goldman Sachs’ın varlık yönetimi biriminin başındaki ekonomist Jim O’Neill ise ortak Avrupa tahvilinin ihraç edilmesini destekliyor. O’Neill, Reuters televizyonuna yaptığı açıklamada, “Eğer Avrupa Para Birliği içinde bulunduğumuz karışık durumdan çıkmak istiyorsa ortak Avrupa tahvili gibi girişimler daha iyi koordine edilmiş bir görüntü verecektir. Sembolik de olsa olumlu etkisi olur” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)