E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarEuroyu kurtarma planı hazırlanıyor---

Euroyu kurtarma planı hazırlanıyor

Euroyu kurtarma planı hazırlanıyor
26 Kasım 2010 - 10:37 borsagundem.com

Financial Times’da yer alan habere göre plan önümüzdeki birkaç gün içinde ilan edilebilir

Financial Times’da yer alan haberde Fransa ve Almanya’nın derin mali sıkıntı içindeki Euro bölgesi devletleri için kalıcı kriz çözüm mekanizması yaratmaya yönelik hazırlıklarda bir anlaşmaya varmaya yakın oldukları ile ilgiliydi. Gazeteye göre anlaşma önümüzdeki birkaç gün içinde ilan edilebilir.
Diğer taarftan, Avrupa'da kurtarma anlaşmazlığı olduğu yönündeki haberler de Avrupa basınında geniş yer buldu. Avrupalı liderler sorunlu Euro Bölgesi ülkelerini kurtarmak için daha fazla fon ayırıp ayırmayacakları konusunda anlaşamıyor. Konuya yakın kaynakların verdiği bilgiye göre, Avrupa Komisyonu 440 milyar euroluk kurtarma fonunun iki katına çıkarılmasını önerdi fakat Almanya bu öneriyi kabul etmedi. Brüksel ve Berlin arasındaki bu anlaşmazlık Euro Bölgesi devletlerine karşı oluşan güven krizinin İrlanda ve Yunanistan'dan sonra Portekiz ve İspanya'ya sıçrayacağı korkuları artarken yaşandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)