E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEuro'yu Yunanistan yükseltti---

Euro'yu Yunanistan yükseltti

Euro'yu Yunanistan yükseltti
21 Mart 2012 - 11:15 borsagundem.com

Yunan parlamentosunun ikinci kurtarma paketini onaylamasının ardından dolar karşısında değerlenen euro, yen karşısında 4 ayın zirvesine tırmandı

Atina'daki Yunanistan Parlamentosu'ndan, ülkenin yeni kurtarma paketine onay çıkmasıyla Avrupalı varlıkların talebi arttı; euro, değerlendi. Dolar karşısında güçlenen euro, yene karşı da dört ayın zirvesine oturdu.
Euro Bölgesi'nin ortak para birimi yarın açıklanacak olan ve Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'ya hizmet sektörü ve fabrika üretiminde genişlemeye işaret etmesi beklenen verilerin öncesinde, önemli paralara karşı destek buldu. Dolar, Fed Başkanı Ben Bernanke'nin, bugün Kongre'de Avrupa'daki finansal baskıların gevşediğini dile getirmesinin öncesinde zayıfladı. Yen talepleri ise yarın açıklanacak olan ve 5. kez üst üste düşüşe işaret etmesi beklenen Japonya'nın ihracat rakamlarının öncesinde yendeki kazançlar sınırlı oldu.
Rochford Capital'ın Sidney'deki direktörlerinden Derek Mumford, Avrupa ve Yunanistan'dan gelen haberlerin yakın vadede euroyu desteklediğini belirtti.
Euro, dolar karşısında yüzde 0.4 kazançla 1.3276 seviyesine çıkarken, yen karşısında da yüzde 0.3 değerlenerek 11.08 yenden işlem gördü. Euro, yen karşısında daha erken saatlerde 111.15 düzeyinden 31 Ekim'den bu yana en yükseğini test etmişti. Dolar/Yen 83.68'den işlem gördü.
Borç krizindeki Yunanistan'ın 2. kurtarma paketi anlaşması, 300 sandalyeli Yunan parlamentosunda açık yapılan oylamada 213 milletvekilinin oyuyla kabul edildi. 79 milletvekili ise anlaşmaya ret oyu verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)