E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiEv telefonuna habersiz sigorta---

Ev telefonuna habersiz sigorta

Ev telefonuna habersiz sigorta
06 Şubat 2012 - 23:14 borsagundem.com

Ev telefonu kullanıcıları faturaya yansıtılan sigorta bedelinden şikayetçi oldu.

Ev telefonu kullanıcıları habersizce telefonla sigortalandıklarını iddia ettiler. Posta kutularına gelen sigorta belgesi ile şok olan vatandaşlar iptal etmek istediklerinde ise 90 TL gibi bir ceza ödemek zorunda kalıyor.
Şikayetlere göre bankalardan sonra sabit telefon hizmeti veren firmalar da vatandaşları sigortalamaya başladı. Ev telefonu kullanıcıları firma tarafından arandıktan sonra sigortalandıklarını iddia ederek faturalarına yansıtılan sigorta bedelini şikayet etti.
Sabit telefon hizmeti veren firmalar kullanıcılarına sağlık hizmeti sunmaya başladı. Sağlık sigortası gibi hizmetler sunan firmalar ev telefonu kullanıcılarından eksi not aldı. Vatandaşlar şikayetlerde telefon ile habersiz sigortalandıklarını ve habersiz yapılan sigortanın iptalinin çok zor olduğunu kaydettiler.
“Sözde Sözleşme”
“Bundan sekiz ay kadar önce tuhaf bir sorun oluştu. Posta ile tarafıma gönderilen bir bilgide mobil sağlık hattına üye olduğum yazıyordu. Oysa ne böyle bir görüşme yaptım ne de böyle bir şeye onay veririm. Müşteri hizmetlerine yaptığım konuşma sözde antlaşmanın iptal olduğu, faturalarıma sağlık sigortasına dair hiçbir kesintinin yansımayacağı ve şimdiye dek kesilen paranın geri iadesi için ilgili birimle temasın kurulduğu idi. Oysa yeni gelen faturam böyle demiyor! Benden aynı para kesiliyor ve tarafıma geri ödenen tek kuruş yok. Bununla birlikte bir kez daha belirteyim: Buradaki konu her ay benden kesilen ve telefon faturama yansıtılan 5 TL meselesi değildir. Eğer telefon ile bir sözleşme yaptıysam kiminle ve hangi tarihte yapmışım? Bu söylenmiyor bana. Sonuçta iletişim çağındayız, hattımı kapatmayı bile düşündürdüler bana.”
“Sigorta Ölmek Üzereysen Geçerli”
“Poliçede acil sağlık sorunları arasında gösterilen ve yüzde 100 teminat altında olduğu belirtilen zehirlenme sıkıntısıyla hastaneye başvurduk. Ancak bırakın yüzde 100 teminatı, indirim dahi alamadık. Görüşmeler neticesinde, bize gönderilen broşürde yazan acil durumların yoruma açık olduğu, yani zehirlendiyseniz ancak ölmek üzereyseniz sigortanın devreye girdiğini öğrendik. Broşür ve bu sigortayı almamız için bize ilk telefonu açan müşteri temsilcisi gerçeği söylememişler. Acil durumlar, ancak hayati tehlikeniz varsa acil durummuş.”
“Grip De Dahil Mi?”
“Sabit telefon hizmeti veren firmalar tarafından ikna yoluyla sağlık paketine taahhütlü abone oldum ve görüşme esnasında üstüne basa basa sordum (grip dahi olsam) pakete dahil mi?Evet grip hastalığı dahil dedi. Sonrasında yaptığım araştırmalarda (sadece acil vakalar) paket kapsamında olduğunu öğrendim. Ama beni ikna eden temsilci (grip hastalığı dahil) bütün ufak hastalıklar dahil olduğunu söyledi. Ses kayıtlarının dinlenerek, sağlık paketimin iptalini talep ediyorum. Aksi halde savcılığa başvuracağımı belirtmek isterim.”
“Tek Taraflı Sözleşme”
“Ayda 5 TL faturaya yansıtılarak sigorta edilebileceğim konusunda aranarak sağlık sigortası kampanyasına katılmamı onayladım. Daha sonra üyeliğimi iptal ettirmek istedim.Üyeliğimin iptal edilmeyeceğini iptal ettirirsem 90TL ceza ödeyeceğim söylendi. Kullanmadığım bir üründen dolayı niye ceza ödeyeyim? Anlaşma anında hattımı bir yıl içinde kapatırsam ceza ödeyeceğim söylendi. Kampanyayı iptal edersem ceza ödeyeceğim söylenmedi. Yasal hakkım olan her tür sözleşmeden 1 ay içerisinde cayma hakkımı kullanıp ve tek taraflı bir sözleşme olduğundan dolayı bu kampanyanın iptalini yazılı olarak istememe rağmen bu yazıda 2 ay önce ellerine ulaşmasına rağmen her hangi bir geri bildirim ya da bir iptal işlemi yapılmamıştır.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)