E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemExxon kasırgalara aldırmadı---

Exxon kasırgalara aldırmadı

Exxon kasırgalara aldırmadı
27 Ekim 2017 - 15:51 borsagundem.com

Dünya'da halka açık olarak işlem gören en büyük petrol üreticisi olma özelliği taşıyan Exxon'un üçüncü çeyrek karı beklentilerin üzerinde oldu.

Dünya'da halka açık olarak işlem gören en büyük petrol üreticisi olma özelliği taşıyan Exxon'un üçüncü çeyrek karı beklentilerin üzerinde oldu. ABD'de etkili olan kasırgaların yarattığı olumsuz etki, yüksek doğalgaz ve ham petrol fiyatları tarafından telafi edildi.
Yaşanan kasırgalara karşın şirketin petrol ve gaz üretiminde de artış yaşandı. Bu artışta da fiyatların yükselmesi etkili oldu.

Exxon CEO'su Darren Woods, "Karda, güçlü ticari performans ve yüksek emtia fiytatları ile yaşanan artış, bizim karlılığımızı güçlendirme planımız çerçevesinde ileriye doğru atılmış bir adımdır." ifadelerini kullandı.

Yılın üçüncü çeyreğinde şirketin net karı toplam 3.97 milyar dolar ve hisse başına 93 sent seviyesinde oldu. Geçen yılın aynı dönemi toplam 2.65 milyar dolar ve hisse başına 63 sent karla tamamlanmıştı.

Yaşanan kasırgaların etkisi hariç tutulduğunda ise hisse başına kar 97 sent seviyesinde oldu ki analistlerin beklentileri bu rakamın 86 sent olacağı yönündeydi.


Şirketin üretimi ise yaklaşık yüzde 2 artarak 3.9 milyon varil düzeyinde oldu.

Piyasanın açılışı öncesinde gerçekleşen işlemlerde Exxon hisseleri yüzde 1 oranında artışla 84.14 dolar seviyesinden işlem görüyor. Şirketin hisseleri yıl başından bu yana ise yüzde 8 civarında bir düşüş yaşamış durumda.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)