E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEylemler euroyu da düşürdü---

Eylemler euroyu da düşürdü

Eylemler euroyu da düşürdü
27 Eylül 2012 - 10:14 borsagundem.com

Avrupa'daki kemer sıkma önlemleri karşıtı isyanların, liderlerin önüne engel çıkarmasıyla euro geriledi

Kemer sıkma önlemleri karşıtı eylemlerin, borç krizini kontrol altına almaya çalışan Avrupalı liderlerin önündeki engelleri artırması üzerine euro, dolar karşısında 2 haftanın en düşüğünün yalnızca yüzde 0.3 uzağında seyretti.
İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'un 5. bütçe kesinti paketini açıklaması öncesinde euro, yen karşısındaki düşük seyrini devam ettirdi. Euro, yen karşısında dün 7 günlük düşüşünü tamamlayarak, Mayıs'tan bu yana en uzun süreli değer kaybına işaret etmişti. Eylemciler Madrid'de dün parlamentonun önünde toplanırken, Atina'da da Yunan polisi protestocularu göz yaşartıcı gazla dağıtmaya çalıştı. Yeni Zelanda doları, özel bir raporun ülkenin iş dünyası görünümünün bu ay iyileştiğini göstermesiyle değerlendi.
Avrupa genelinde kemer sıkma protestoları görüldüğünde, piyasaların da etkilendiğine dikkat çeken Rochford Capital'ı yönetici direktörü Thomas Averill, isyanların, yatırımcıların, euroda uzun pozisyon almaya ihtiyatlı yaklaşmasına neden olacağını söyledi.
Euro, dolar karşısında dün gün içinde 1.2835'e kadar 12 Eylül'den bu yana en düşük seviyesini test etmesinin ardından bugün 1.2875'te seyrediyor. Euro, yen karşısında da yüzde 0.1 değer kaybederek 99.99 düzeyine geriledi. Euro, 17 Eylül'den bu yana Japon yeni karşısında yüzde 3.1 zayıfladı. Eğer euro bugün de yen karşısında geri adım atarsa 31 Mayıs'tan bu yana en uzun süreli değer kaybını kaydetmiş olacak.
Yen, Dolar karşısında yüzde 0.1 kazanç sağlayarak 77.66 düzeyine çıktı. Japon yeni dün dolara karşo 77.59'dan 14 Eylül'den bu yana en düşüğünü kaydetmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)